6 C
Sarajevo
Utorak, 21 ožujka, 2023

Grad Zenica će podržati rad Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emira Suljagića, s kojim je razgovarao o radu ovog centra i načinu kako Grad Zenica može podržati njegovo funkcionisanje.

U razgovoru je najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i Grada Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izrazio spremnost Grada Zenica da za podršku projektima i aktivnostima Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari izdvoji sredstva u iznosu od 30.000,00 KM.

Direktor Emir Suljagić se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću na iskazanoj dobroj volji za formaliziranje saradnje Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i Grada Zenica i istakao, kako je od finansijske pomoći, puno važnija institucionalna podrška centru.

Gradonačelnik Fuad Kasumović upoznao je direktora Suljagića da su u Budžetu Grada Zenica za 2022. godinu izdvojena sredstva za projekte podrške održivom povratku u Republiku Srpsku.

Dodao je da će za djecu iz Liplja koja pohađaju osnovnu i srednje škole u Zvorniku iz Budžeta Grada Zenica biti izdvojeno 5.000,00 KM za izgradnju tri nadstrešnice na autobuskim stanicama.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU