Grad Zenica glavni pokrovitelj 24. Međunarodnog košarkaškog turnira „KENGUR KUP 2022“

U Gradskoj upravi Zenice održana je konferencija za medije u povodu predstojećeg 24. Međunarodnog košarkaškog turnira „KENGUR KUP 2022“, koji će se održati od 26. do 28. avgusta.

Obraćajući se prisutnima predsjednik Košarkaškog kluba Kengur Enver Jahić se, prije svega zahvalio gradonačelniku Fuadu Kasumoviću jer je prepoznao važnost ovog turnira.

Sretni smo što ove godine ponovo imamo međunarodni turnir. Između ostalih, dolazi nam selekcija iz grada pobratima iz Mađarske, kao i ekipa iz Maribora. Osim toga, tu su i ekipe iz našeg okruženja, iz Kaknja, Tešnja, Žepča. Planirano je održavanje 62 utakmice u tri dana. Utakmice će se igrati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” i sali Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici”, kazao je Jahić.

Na turniru će učestvovati 37 ekipa i najmanje oko 450 učesnika.

Grad Zenica je najveći pokrovitelj manifestacije „KENGUR KUP 2022“.

Ističem kako su organizatori dali najveći doprinos da se turnir održi 23 puta do sada i pripremi predstojeći 24., koji je međunarodnog karaktera. Iako imam mogućnost da o raspodjeli sredstava za sport odlučim sam, te nadležnosti sam ipak prepustio komisiji. Također, podršku mogu pružiti i iz budžetske rezerve”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Dodao je da mladim sportistima želi poručiti sljedeće: “Ako ste se opredijelili da budete sportisti odnosno košarkaši, onda dajte sve od sebe da budete najbolji. Ako postoji još nešto što vam Grad može pomoći, tu smo da zadovoljimo vaše potrebe. Budžet Grada je upravo namijenjen građanima Zenice, a ne gradonačelniku ili nekoj stranci”.

Gradonačelnik Kasumović je podsjetio kako Grad Zenica na godišnjem nivou za sport izdvaja ukupno oko 2,2 miliona konvertibilnih maraka.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU