Grad Zenica u proširenje i izgradnju javne rasvjete ulaže preko 4,5 miliona KM

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je jučer Ugovor o izvođenju radova na proširenju i izgradnji javne rasvjete na području grada Zenice čime su se stekli uslovi za realizaciju ovog značajnog projekta.

Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova ugovor je zaključen s konzorcijem koji čine firme Neimari Šerići d.o.o. Zenica, Testingelektro d.o.o. Sarajevo i Buck d.o.o. Beograd.

Ulaganje je vrijedno 4.661.206,2 KM, a taj iznos planira se potrošiti za proširenje i izgradnju javne rasvjete u 62 mjesne zajednice.

Mjesne zajednice Bistrica, Mošćanica, Kovanići, Janjac i Dobriljeno će prvi put dobit rasvjetu, dok će u drugim mjesnim zajednicama javna rasvjeta biti proširena ili izgrađena u određenim naseljima i ulicama.
Projekat će obuhvatiti ugradnju 4031 nove svjetiljke te postavljanje 2510 novih stubova i 62 nova mjerno-razvodna i upravljačka ormara.

„Nažalost zbog složenih procedura javnih nabavki početak realizacije projekta proširenja i izgradnje javne rasvjete na području grada Zenice smo čekali skoro dvije godine. Projekat će biti implementiran u skladu sa ranije istaknutim zahtjevima i potrebama mjesnih zajednica. Neke mjesne zajednice poput Bistrice i Mošćanice će prvi put dobiti rasvjetu. U drugima ćemo proširiti javnu rasvjetu ili izgraditi rasvjetu u pojedinim ulicama i naseljima. Sretan sam što će se realizacijom ovog projekta poboljšati uslovi života u mjesnim zajednicama Grada Zenica“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Shodno odredbama ugovora izvođač se obavezuje, da će proširenje i izgradnju javne rasvjete izvršiti u roku od 12 mjeseci računajući od dana preuzimanja posla.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU