15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Građani Zenice neće biti uskraćeni za grijanje

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas Zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 1.449.792,61 KM na ime preostalog dijela učešća Grada u osnovnom kapitalu joint venture kompanije Toplana Zenica d.o.o. Zenica, a u svrhu rješavanja problema grijanja Grada Zenica.

Riječ je o posljednjoj rati osnivačkog uloga Grada Zenica u joint venture kompaniji.

Prethodno su izvršene uplate dvije rate, a radi se o projektu vrijednom 110 miliona KM, u kojem Grad Zenica učestvuje bez kreditnog zaduženja.Odlučio sam danas potpisati dva zaključka – jedan je odobravanje sredstava za isplatu posljednje rate za Toplanu Zenica, a drugi se odnosi na odobravanje sredstava za redovnu otplatu rate kredita za realizaciju projekta GGM. Građani Zenice će imati sigurno i ekološki prihvatljivo grijanje kakvo priliči jednom zelenom gradu, i bez ijedne marke zaduženja – kazao je Kasumović.

Dodao je da onima koji u Gradskom vijeću Zenica osporavaju bilo koju vrstu napretka ovoga grada poručuje da svoje sugrađane neće ostaviti bez grijanja.

Današnjim potpisivanjem zaključka o odobravanju sredstava Grad Zenica ispunio je sve svoje obaveze koje je imao kao jedan od učesnika ovog kapitalnog projekta za građane Zenice – naveo je Kasumović. 

- Oglašavanje - građani zenice neće biti uskraćeni za grijanje

Kada je riječ o otplati kredita za realizaciju projekta GGM, gradonačelnik Kasumović je kazao da se radi o sredstvima u iznosu od oko dva miliona KM. Dodao je kako ne želi osramotiti Grad, Kanton, niti državu u međunarodnim odnosima, jer se radi o kreditu čije je odobravanje prošlo kroz sve nivoe.

(FENA)

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima