Gradonačelnik Fuad Kasumović upriličio prijem za najbolje zeničke srednjoškolce

Gradonačelnik Fuad Kasumović upriličio prijem za najbolje zeničke srednjoškolce

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni polaganja mature.

Radi se o 137 srednjoškolaca iz 12 škola sa područja Grada Zenica, kojim su za dosadašnji naporan rad i trud uručeni novčana nagrada od stotinu konvertibilnih maraka i knjiga proslavljenog pisca Meše Selimovića “Tvrđava”.

Najboljim maturantima obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović i poručio: “Zaista mi je čast i zadovoljstvo sjediti sa najboljim. Uvijek se borite da budete najbolji. Svi nivoi vlasti trebaju poduzeti ono što je u njihovoj nadležnosti da vam omoguće dalje napredovanje i uslove da ostanete u našoj državi”.

Dodao je kako se mladi moraju znanjem boriti za svoje mjesto u društvu i naveo: “Morate biti vrhunski u svom poslu i tada će vas svi tražiti. Kada budete tražili posao, nikad nemojte isticati socijalne elemente, nego samo profesionalne karakteristike”.

Gradonačelnik Kasumović također je poručio mladim maturantima da nastave dalje školovanje. “Oni koji možda iz finansijskih razloga nisu u mogućnosti dalje se školovati neka se obrate Gradskoj upravi Zenica, kao i drugim nivoima za podršku u vidu stipendije. Razmislite i o izboru fakulteta. Ispitajte tržište radne snage, kako bi se odlučili za ona zanimanja koja nedostaju. Vi ste najbolji i siguran sam da možete završiti svaki fakultet”, rekao je gradonačelnik Fuad Kausmović.

Istakao je da Gradska uprava Zenica svake godine omogući stručno osposobljavanje za oko 70 lica, uključujući i lica sa završenom srednjom školom.

Na kraju je zaključio: “Zenica je četvrti grad u državi. Ima univerzitet. Neki od vas će studirati u Zenici, neki na drugom mjestu, ali gdje god da odete vratite se svom gradu”.

Gradonačelnik Kasumović je najavio da su u planu novi projekti Gradske uprave Zenica i pozvao mlade da se putem društvenih mreža izjasne žele li da se prioritetno izgradi žičara do izletišta Smetovi, zatvoreni bazeni ili neki drugi kapitalan projekat.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU