Gradonačelnik Kasumović darovao prvorođenu bebu u 2022. godini

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ove godine tradicionalno je posjetio Kantonalnu bolnicu Zenice, gdje je na Odjelu ginekologije i porodiljstva darovao prvorođenu bebu u 2022. godini. 

Uz čestitke majci Merimi Čičiković iz Zavidovića, koja je rodila djevojčicu Nejlu, tešku 2.930 grama i dugu 47 centimetara, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović darovao je prvorođenu bebu prigodnim poklonom i novčanim darom od 1.000 KM.

“Opće je poznato da u ovoj državi vlada bijela kuga, a i ono omladine što ima odlazi iz zemlje. Ovo je predivan trenutak kada kao gradonačelnik u ime građana Zenice počastim prvorođenu bebu u novoj godini. Ove godine je to djevojčica Nejla iz Zavidovića, koja je, inače, majci Merimi treće dijete. Obišao sam majku i bebu, čestitao joj u ime građana Zenice i zaželio im sve najljepše u budućem životu. Najvažnije je da se i majka i beba osjećaju dobro, a danas će i svojoj kući”, rekao je gradonačelnik Kasumović. 

Još je poručio kako od srca čestita na rođenju i svim drugim bebama, zaželivši im da imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo.

“Podsjećam da Grad Zenica dodjeljuje jednokratnu novčanu naknadu za svako novorođenče na području grada, a što predstavlja naš doprinos odnosno mjeru za podršku pronatalitetne politike u gradu. Također, Grad Zenica po prvi put će simboličnim novčanim iznosom od 300 KM darovati i ostale bebe rođene 1. januara”, zaključio je gradonačelnik Zenice Kasumović.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU