Gradonačelnik Kasumović: Dočekali smo da mještani Lukovog polja imaju svoju ambulantu porodične medicine

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je obišao novoizgrađenu Ambulantu porodične medicine Lukovo polje u povodu njenog početka rada.

gradonačelnik kasumović: dočekali smo da mještani lukovog polja imaju svoju ambulantu porodične medicine
gradonačelnik kasumović: dočekali smo da mještani lukovog polja imaju svoju ambulantu porodične medicine

Riječ je o modernom objektu u kojem će se pružati kvalitetna zdravstvena zaštita za 1.706 mještana.

Lukovo polje je jedno od najvećih naselja na području grada Zenica. Nažalost mještani ovog naselja nikad dosad nisu imali porodičnu ambulantu i zdravstvenu zaštitu su ostvarivali u susjednoj mjesnoj zajednici. Procedura dobijanja dozvole za rad je trajala oko četiri mjeseca. Zajedno s mještanima Lukovog polja smo dočekali taj dan da ambulanta počne raditi. Volio bih da u ambulantu dolazi što manje pacijenata, jer želim da su svi zdravi“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Dodao je da je u planu rekonstrukcija zgrade Službe hitne medicinske pomoći te ambulanti porodične medicine Jalija i Travnička.

„Cilj je da građanima Zenice obezbijedimo uslove u kojima će se pružati adekvatna zdravstvena zaštita“, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Vrijednost projekta izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom iznosi 609.118,10 KM, a realizovan je sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU