Gradonačelnik Kasumović i danas posjetio mještane Ljubetova: Grad i Kanton, sa višim nivoima, trebaju obezbijediti ljudima kuće

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i danas je posjetio mještane Ljubetova, a koji su pretrpjeli štete usljed zemljotresa.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, on će isplatiti po 1.000 KM porodicama koje su najteže pogođene odnosno čije su kuće pretrpjele najveću štetu.

“Sve što Grad može učiniti u okviru zakonskih okvira, to ćemo, bez dileme, i uraditi. Prvi put kada sam došao, mnogi krovovi su bili pali, nakon čega sam naredio da se to odmah sanira odnosno da se zaštite. Sve to koordinirao sam sa predsjednikom mjesne zajednice. Danas su ovdje geolozi, statičari i građevinci koji će konstatirati u kojim kućama se ne smije živjeti. Grad je spreman, porodicama čije su kuće stradale, platiti privremeni smještaj, a potom da zajednički, Grad sa Kantonom i višim nivoima, pomognemo ljudima da im se obezbijede kuće”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Brojni mještani Ljubetova i ovom prilikom su se zahvalili gradonačelniku što ih je obišao jutro nakon zemljotresa, ali i danas te pokazao da u ovom egzistencijalnom problemu sa kojim se suočavaju nisu sami.

The post Gradonačelnik Kasumović i danas posjetio mještane Ljubetova: Grad i Kanton, sa višim nivoima, trebaju obezbijediti ljudima kuće appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU