Gradonačelnik Kasumović nagradio Nejlu Kalabušić, dobitnicu “Zlatne značke” UNSA

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas Nejlu Kalabušić, profesoricu bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti i magistricu edukacije i rehabilitacije, dobitnicu “Zlatne značke” Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom gradonačelnik se upoznao sa impozantnom biografijom mlade i perspektivne Zeničanke, koja je studije završila u roku izvanrednim prosjekom ocjena ostvarenim na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici i Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

“Iskrene čestitke na vrhunskim rezultatima stečenim tokom obrazovanja. Nije mala stvar postići tako zapažen uspjeh, a posebno na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu položiti sve ispite sa najvišim prosjekom ocjena – deset. Drago mi je što u našem gradu postoje tako mladi i obrazovani ljudi, sa kompetencijama koje zaslužuju svako uvažavanje i nagradu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Istakao je kako bi bio presretan kada bi Gradsku upravu Zenica, kao i druge institucije i ustanove, svojim znanjem i energijom nastavili pomagati kadrovi poput Kalabušić.

“Bilo bi mi drago da tako mladi i uspješni ljudi budu dio Gradske uprave Zenice, ali i svih drugih ustanova. Došlo je vrijeme da se šanse daju mladim ljudima, obrazovanim i perspektivnim, baš onakvima kako to Vaša biografija govori. Kao simboličan znak poštovanja Vašeg obrazovanja, Grad Zenica će Vas simbolično nagraditi sa 1.000 KM i zaželjeti da nastavite nizati uspjehe”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Inače, Kalabušić je trenutno u fazi pisanja svoje druge magistarske teze i korak do epiteta duple magistrice u svega 23. godini svoga života.

“Dodijeljena mi je i Povelja dekana za izvanredan uspjeh postignut tokom magistarskog studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici za ostvaren prosjek deset. Proglašena sam najboljom studenticom prvog i drugog ciklusa studija na Pedagoškom fakultetu UNSA, čime sam zvanično zauzela mjesto među pet najbljih magistara Univerziteta u Sarajevu. Žao mi je što još nisam uspjela pronaći stalno zaposlenje, međutim, uviđam kako se mnoge stvari mijenjaju i da kvalitetni kadrovi sa uspjesima poput mog konačno imaju priliku dobiti posao na osnovu rezultata i znanja. Nisam desetke nizala kako bih povremeno radila i bila zamjena u prosvjeti onima koji su na bolovanju”, poručila je Kalabušić.

Srdačno se zahvalila gradonačelniku Kasumoviću na izdvojenom vremenu za razgovor, kao i na novčanoj nagradi koja će joj biti podstrek da nastavi svoj zavidan akademski put.

gradonačelnik kasumović nagradio nejlu kalabušić, dobitnicu “zlatne značke” unsa
gradonačelnik kasumović nagradio nejlu kalabušić, dobitnicu “zlatne značke” unsa
gradonačelnik kasumović nagradio nejlu kalabušić, dobitnicu “zlatne značke” unsa
gradonačelnik kasumović nagradio nejlu kalabušić, dobitnicu “zlatne značke” unsa
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU