Gradonačelnik Kasumović: Nakon dvije godine počinje realizacija projekta “Proširenje i izgradnja javne rasvjete”

Nakon više od dvije godine konačno je okončan postupak javne nabavke za realizaciju projekta “Proširenje i izgradnja javne rasvjete na području Grada Zenica”, vrijedan 3.983.936,92 KM bez PDV-a.


Naime, procedura javne nabavke trajala je od 5. februara 2020. godine i konačno je dočekala svoj epilog.

S tim u vezi, danas je u kabinetu gradonačelnika Fuada Kasumovića upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova sa Dervišom Kovačevićem, direktorom firme “Neimari Šerići” koja zastupa konzorcij firmi i to “Neimari Šerići” “Testingelektro” d.o.o. Sarajevo i “Buck” d.o.o. Beograd.

“Konačno smo nakon dvije godine dočekali da Ured za razmatranje žalbi donese odluku i omogući realizaciju ovog projekta. U našoj zemlji sve je komplikovano, pa je tako bilo i sa postupkom procedure za proširenje i izgradnju javne rasvjete. Šest rješenja je doneseno od strane Ureda za razmatranje žalbi i konačno smo dočekali da se nakon više od dvije godine krene sa realiziranjem ovog projekta. Bit će ispoštovani svi zahtjevi koje smo dobili od mjesnih zajednica, a prvo ćemo krenuti od Mošćanice jer oni nemaju nikakve rasvjete, zatim slijedi Bistrica. Sretan sam što će moji sugrađani konačno dobiti javnu rasvjetu na koju smo toliko dugo čekali”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Prema riječima Derviša Kovačevića, poslovi proširenja javne rasvjete će krenuti sedam dana od dana potpisivanja.

Inače, izvođač radova se obavezao da će ovaj značajan projekat za Grad Zenicu izvršiti u roku od 12 mjeseci od dana preuzimanja posla.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU