Gradonačelnik Kasumović obišao radove na asfaltiranju puteva u Banlozima i Tetovu

gradonačelnik kasumović obišao radove na asfaltiranju puteva u banlozima i tetovu

Sa dolaskom povoljnih vremenskih uvjeta, Grad Zenica nastavio je sa brojnim infrastrukturnim projektima. Tako su u toku radovi na asfaltiranju oko 700 metara završnog sloja asfalta u ulici Bistua Nuova, a paralelno se izvode radovi na asfaltiranju puta za Stjepanoviće i krak ulice Tetovska do spoja sa ulicom Fuada ef. Subašića.

Asfaltiranjem puta za Stjepanoviće izvršit će se povezivanje ovog naselja sa regionalnom cestom R445, a tako i sa ostatkom Grada Zenica. Osim toga, realiziranjem ovog projekta riješit će se i dugogodišnji problm oborinskih voda unutar samog naselja. Put se asfaltira u dužini od 520 metara, dok je prosječna širina puta tri metra.

U Tetovu se izdvode radovi na asfaltiranju kraka ulice Tetovska do spoja sa ulicom Fuada ef. Subašića. Realizacijom i ovog ugovora bit će omogućena veza kraka ulice Tetovska sa regionalnom cestom R445.

Po okončanju radova riješit će se i problem oborinskih voda unutar naselja, a asfaltiranje saobraćajnice izvršit će se u dužini od 320 metara, dok je prosječna širina puta tri metra.

Radove na asfaltiranju puteva u Tetovu i Banlozima danas je obišao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je poručio da će radovi u Stjepanovića putu biti završeni za dva dana.

„Želja nam je da svi građani dobiju jednake uslove života. Ostaje nam još najveći dio posla, odnosno najveći projekat, u Pepelarima, koje ćemo ove godine skroz povezati asfaltom. Tako ćemo imati sve mjesne zajednice povezane asfaltom, kako sam i obećao, a onda idemo dalje sa izgradnjom“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Govoreći o infrastrukturnim ulaganjima u ovoj godini, gradonačelnik Kasumović je poručio kako će to biti tačka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, a da je pandemija dosta utjecala na Budžet.

 „I ove godine u planu je dosta projekata. Ono što je navažnije je da projekte realizujemo bez marke zaduženja. Mi se nećemo zaduživati, kao što su to uradili drugi nivoi. Uprkos pandemiji i smanjenom prilivu sredstava, Grad držimo finansijski stabilnim i ispunjavamo sve svoje obaveze“, poručio je gradonačelnik Kasumović.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU