Gradonačelnik Kasumović organizovao tradicionalni iftar za predsjednike i povjerenike MZ

Tradicionalni iftar za predsjednike i povjerenike mjesnih zajednica organizovao je sinoć gradonačelnik Fuad Kausmović.

Radi se o praksi koju je uveo gradonačelnik dolaskom na ovu fukciju, a želja mu je da okupi na jednom mjestu sve one koji vode mjesne zajednice na volonterskoj osnovi i na taj način da im iskaže određenu vrstu zahvalnosti za ono što rade.

“Ovo su ljudi koji ne primaju novac za ono što rade, a oni su jedni od najvrijednijih zeničana i red je da s njima iftarim, a i predsjednici koji nisu bošnjaci su također s nama”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Kako kaže naš sagovornik posjetama mjesnim zajednicama uvidio je kako je puno toga urađeno.

“Danas tokom posjeta mjesnim zajednicama uvidio sam da imaju samo po još dva prioriteta tako da hvala Bogu ide sve i u gradskim i u seoskim mjesnim zajednicama”, dodaje gradonačelnik Kasumović.

Prema riječima Murisa Šarića, predsjednika Mjesne zajednice Donja Gračanica ovakvi događaji kako njemu tako i svim njegovim kolegama iz drugih mjesnih zajednica znače mnogo.

“Meni ovo dođe kao nekakva nagrada za naš volonterski rad, a onda druženje koje je postalo tradicionalno i zahvaljujem se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi što nastoji na ovaj način da nam se oduži za taj naš rad i naš trud. Predsjednici i povjerenici su spona između građana i Gradske uprave”, kazao je Šarić.

Pored ramazanskog, tradicionalno druženje sa predsjednicima i povjerenicima mjesnih zajednica gradonačelnik Kasumović upriliči i povodom novogodišnjih praznika i na taj način pokazuje da vodi brigu o onima koji rade za dobrobit građana i društvene zajednice. (N. Glibo)

The post Gradonačelnik Kasumović organizovao tradicionalni iftar za predsjednike i povjerenike MZ appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU