Gradonačelnik Kasumović posjetio firmu “Ze-Steel Galvano” u Poslovnoj zoni Zenica 1

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas firmu “Ze-Steel Galvano” u Poslovnoj zoni Zenica 1, a koja izvozi 80% godišnje proizvodnje u zemlje Europske Unije.

Prema riječima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, pored svih obaveza koje ima nastoji pronaći vrijeme i za uspješne, mlade, kompanije koje posluju u gradu.

“Ovo je firma koja radi galvanizaciju ili u narodu poznatije kao cinkovanje. Ovakva proizvodnja ima još samo u Konjicu, što znači da će “Ze-Steel Galvano” u budućem periodu samo još više napredovati. Obišli smo ih da bismo čuli na koji način im možemo pomoći da se još više razvijaju, imaju još bolju proizvodnju, ali i povećavaju broj zaposlenih ljudi”, kaže gradonačelnik Kasumović.

U posjeti sa gradonačelnikom bila je i Amra Mehmedić, pomoćnica gradonačelnika u Službi za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, a tom prilikom sa direktorom firme Jusufom Kravićem dogovoreno je da se iznađu mogućnosti za još bolje uvjete za poslovanje firme.

“Firme koje rade u Poslovnoj zoni Zenica 1 otkako sam došao pomažemo na brojne načine, a rezultat je da ovdje danas radi preko 1.600 ljudi, a nemate ni dimnjaka ni zagađenja. Naša je želja da sve firme pomognemo i da što bolje rade”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU