Gradonačelnik Kasumović potpisao saglasnost za deblokadu računa RMU “Zenica”

gradonačelnik kasumović potpisao saglasnost za deblokadu računa rmu "zenica"

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas Podnesak kojim se odlaže prinudna naplata od izvršenika Rudnik mrkog uglja „Zenica“ po Rješenju o izvršenju Općinskog suda u Zenici broj 43 0 IP 155220 – 17 IP na period od dva mjeseca.

Na ovaj način bit će omogućena deblokada računa RMU „Zenica“ d.o.o., a kako bi se stvorile pretpostavke za obavljanje redovnih djelatnosti na proizvodnji uglja, kao i izvršenja obaveza prema zaposlenicima zeničkog rudnika.

„Pred nama je Bajram, najveći muslimanski praznik i želja mi je, da rudarima i svim zaposlenicima rudnika budu isplaćene plaća i topli obrok, kako bi praznične dane proveli koliko – toliko u rahatluku. Također, dio zaposlenika treba u zasluženu penziju pa će, kako sam informisan od uprave društva, ovaj period od dva mjeseca biti iskorišten i za izmirenja obaveza po osnovu doprinosa“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Prema mišljenju gradonačelnika Kasumovića, RMU „Zenica“ je usljed dugogodišnjeg lošeg upravljanja doveden u teško stanje, zbog čega bi po njegovim riječima Vlada FBiH i JP „Elektroprivreda BiH“ kao vlasnici RMU „Zenica“ trebali pomoći u konsolidaciji društva i kvalitetno zbrinuti radnike koji bi eventualno mogli ostati bez posla.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU