2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Gradonačelnik Tuzle obišao radove na mreži na sistemu daljinskog grijanja grada Tuzle

  ()

  Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima Mirelom Uljić, Nevresom Arnautovićem i Suljom Sarićem, obišao je radove na rekonstrukciji i revitalizaciji toplovodne i vrelovodne mreže na sistemu daljinskog grijanja grada Tuzle.

  Trenutno se vrše radovi kroz naselje Sjenjak, gdje se u cilju poboljšanja parametara hidraulike za naselja Sjenjak, Brčanska Malta i Slavinovići, radi na povećanju promjera cijevi sa DN 300 na DN 400 i zamjeni starih cijevi magistralnog vrelovoda. Na ovom lokalitetu su u toku i drugi radovi u cilju ugradnje savremenije mjerne opreme i nadzora sistema, kao i radovi na rekonstrukciji vrelovodnog ogranka kroz parking do toplinske podstanice (TP) Sjenjak D6 (radi se o povećanju promjera vrelovoda sa DN 125 na DN 150, prema podstanicama u bloku D u naselju Sjenjak i prema objektu SPO 15. maj).Gradonačelnik i saradnici su obišli i radove na rekonstrukciji vrelovodnog ogranka iza objekta “Centrotextil”, u MZ Slatina. Radi se o spajanju sa već rekonstruisanim dijelom ispred objekta u ul. Mirze H.Mehmedovića, kao i na rekonstrukciji vrelovodnog ogranka K 15.U naselju Brčanska Malta, na lokaciji ispred objekta u ul. Armije BiH izvode se radovi na ranije započetoj rekonstrukciji, odnosno povećanju promjera sa DN 125 na DN 150, predizolovanim cijevima u dužini od 170 metara, što za cilj ima poboljšanje hidrauličkih parametara iza rekonstruisanog vrelovoda. U toku su i radovi na rekonstrukciji vrelovodnog ogranka za naselje Solina (DN 250), te rekonstrukcija vrelovodnog priključka za objekat Armije BiH 25 (DN 65) sa izradom priključne komore i odvodnje iz komore u cilju popravljanja uslova za zagrijavanje na ovom lokalitetu.

  gradonačelnik tuzle obišao radove na mreži na sistemu daljinskog grijanja grada tuzle

  Predstavnici Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ i predstavnici Centralnog grijanja dd Tuzla, upoznali su gradonačelnika da su u toku i remontni radovi na rekonstrukciji i revitalizaciji toplotnih podstanica, kao i da su, još od mjeseca maja, kada je prestala sezona grijanja, započeti radovi na nekoliko lokacija na rekonstrukciji i revitalizaciji toplovodne i vrelovodne mreže u gradu, a u planu su i drugi radovi do kraja građevinske sezone, a prije početka sezone grijanja.

  „Centralno grijanje Tuzla mora održati primat najkvalitenijeg, najsigurnijeg i najefikasnijeg, kao i za građane najjeftinijeg daljinskog grijanja u Bosni i Hercegovini“ izjavio je gradonačelnik Imamović.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO