Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za ambasadora Crne Gore u BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima, u četvrtak je upriličio prijem za ambasadora Crne Gore u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Obrada Stanišića.

Na sastanku se razgovaralo o aktelnim temama u Bosni i Hercegovini, o komunikacijama između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te o ekonomskoj, kulturnoj i političkoj saradnji.

„Nj. E. ambasador Crne Gore Obrad Stanišić učinio je i Tuzli i meni veliku čast, jer mi je pripala čast da budem prvi domaćin novom ambasadoru Crne Gore u Bosni i Hercegovini. Naša prijateljska zemlja Crna Gora je zemlja članica NATO-pakta i želi da nam pomogne i u atlantskim i u euro integracijama, da budemo partneri, jer zajedno smo jači. Imamo daleko više onoga što nas veže od onoga što nas odvaja. Možemo mnogo pričati o tome koliko smo vezani za Crnu Goru i obrnuto i koliko je važno da budemo što intenzivnije vezani. Govorili smo o komunikacijama, slabe su nam komunikacije i dugo se putuje iz Crne Gore u BiH i obratno i te komunikacije trebamo ojačati. Pričali smo o podršci Bosni i Hercegovini, o ekonomskoj, kulturnoj i političkoj saradnji. Mi kao grad smo potpuno otvoreni za svaki vid saradnje sa gradovima prijateljske Crne Gore“, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

„Veoma sam zadovoljan i počastvovan što sam kao novoimenovani ambasador Crne Gore u BiH u zvaničnoj posjeti gradonačelniku Tuzle, uvaženom gospodinu Jasminu Imamoviću i zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da sa njim danas razgovaram i da razmijenimo mišljenja. Raduje me ono što sam saznao o razvoju Tuzle u zadnjih deceniju, deceniju i pol. Za tuzlansku regiju i podmajevički i majevički kraj sam vezan jer sam u najljepšem dobu svog života, skoro šest godina, proveo radeći na Majevici kao prosvjetni radnik i vežu me lijepe uspomene. Sada dolazim u jednu drugačiju Bosnu i Hecegovinu, ali nadam se i u Bosnu i Hercegovinu koja ima prespektivu. Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju za primjer bilateralne i prijateljske odnose“, istakao je ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Obarad Stanišić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU