Gradska tržnica u Zenici ponovo radi u punom kapacitetu

Nakon prošlosedmične odluke Fedralnog kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa da se dozvoli rad trgovačkim preduzećima, skoro svi zakupci boksova i poslovnih prostora JP Tržnica Zenica također su otvorili svoje radnje, kazala je za Fenu direktorica JP Tržnica Zenica Selma Vidimlić.

Ona navodi da je gradska “zelena pijaca“ radila cijelo vrijeme od proglašenja pandemije, dok su sredinom prošlog mjeseca otvorili i štandove za prodaju mliječnih i suhomesnatih proizvoda u zgradi Tržnice pa sada gradska tržnica radi u punom kapacitetu.

  • Imamo oko 100 boksova za prodaju tekstila i druge robe, kojima je odlukama kriznih štabova bio zabranjen rad. Većina njih je već 2. maja počela raditi, jer 1. maja nismo htjeli otvarati i boksove. Zbog zabrane rada, za mjesec mart smo im umanjili zakupninu za 50 posto, a za mjesec april i potpuno oslobodili plaćanja zakupa – kaže Vidimlić, koja napominje da će im to prouzročiti veliki finansijski manjak, ali da još nisu izračunali tačan iznos.

Tek ovog bi mjeseca, očekuje, mogli ostvariti poslovne rezultate koje su imali prije proglašenja pandemije. Još uvijek nisu otvorili tzv. buvlju pijacu u naselju Lokovo polje.

  • Još procjenjujemo koliki bi bio zdravstveni rizik otvoriti i tu pijacu, jer je puno i zakupaca i ljudi koji dođu. Mislim da ćemo tokom ove sedmice donijeti odluku da li ćemo otvarati ili još malo sačekati i tu pijacu – kaže Vidimlić.

Ona ističe da su na ulazu u Tržnicu pojačali sanitarne mjere te da se radi dezinfekcija i obuće te ruku svih kupaca.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU