Petak, 26 veljače, 2021

Gradsko vijeće Grada Zenica: Usvojen budžet u iznosu od 62,6 miliona KM

Gradsko vijeće Grada Zenica: Usvojen budžet u iznosu od 62,6 miliona KM
FOTO: zenicainfo.ba

Gradsko vijeće Zenica većinom glasova usvojilo je prijedlog bužeta za 2021. godinu u iznosu od 62.597,675,41 KM.

“U odnosu na Nacrt u prijedlogu budžeta izvršena je korekcija u rashodovnoj strani tako da su rashodi, primici i izdaci uvećani za 171.000,00 KM. Uvećana je budžetska pozicija transfera za sport za 150 hiljada maraka, a uvedene su i dvije nove pozicije a to su: učešće u sufinansiranju rada Centra za mlade u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka, te izrada Strategije prema mladima Grada Zenice u iznosu od 11.000 maraka”, kazala je Fatima Vojvodić, pomoćnica gradonačelnika za finansije.

Gradsko vijeće Grada Zenica: Usvojen budžet u iznosu od 62,6 miliona KM
Fatima Vojvodić
- Oglašavanje -

Na prijedlog budžeta Grada Zenice podnijeto je ukupno 17 amandmana. Od toga Klub SDA predložio je 12 amandmana, gradski vijećnik Kenan Alispahić tri i dva amandmana podnijeli su zajednički Klub vijećnika SDP-a, Zeničke inicijative i vijećnika Ekrema Tuke, Mahdi Alića, Osmana Šuvalića i Ediseja Sjerotanovića koji su nakon glasanja na kraju, jedini i prihvaćeni, a riječ je o izmirenju poreznog duga NK Čelik u iznosu od 340.000 maraka za ovu godinu te izdvajanje novca iz budžeta za grijanje korisnika socijalne pomoći u iznosu od 100.000,00 KM.

Gradsko vijeće Grada Zenica: Usvojen budžet u iznosu od 62,6 miliona KM
Fuad Kasumović

“Zbog pandemije grad se više ne može zadužiti iako smo 24 miliona konvertibilnih maraka vratili u budžet. Budžet je optimističan i prilikom njegove izrade vodili smo računa da zadovoljimo sve kategorije i oblasti. Prilikom njegove izrade bili smo realni i Gradska uprava će sve uraditi da ovakav budžet i ostvari”, kazao je za Zenicainfo.ba, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. (B. D.)Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Gradsko vijeće Grada Zenica: Usvojen budžet u iznosu od 62,6 miliona KM

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x