26 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  Gradsko vijeće Zenica održalo 23. redovnu sjednicu

  U Velikoj sali Grada Zenica održana je 23. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je razmatrano 15 tačaka.

  Na početku sjednice vijećnici su usvojili Informaciju o preduzetim aktivnostima u cilju smanjenja kategorizacije dijela magistralne ceste M17, na potezu od petlje Blatuša do petlje Lašva/Bilješevo sa Odlukom o opredijeljenosti za promjenu kategorizacije dijela magistralne ceste koji prolazi kroz grad Zenica i izgradnji potrebnih i neophodnih priključaka na magistralnu cestu putem kružnih raskrsnica.

  Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice predstavila je Vijeću Izvještaj o realizaciji projekata izgradnje, rekonstrukcije i održavanja cestovne infrastrukture za 2021. godinu.

  U Izvještaju je navedeno da su u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i održavanja cestovne infrastrukture u protekloj godini realizovani ugovori u vrijednosti od 1.594.021,85 KM.

  Realizacijom navedenih ugovora rekonstruisano je i asfaltirano 11,630 metara cestovne infrastrukture.

  Shodno započetim, a nedovršenim projektima završeni su radovi na pripremi donjeg stroja saobraćajnica u dužini 1.730 metara.

  Također, u okviru izgradnje objekata cestovne infrastrukture, koji se tretiraju kao zasebni projekti, izvršena je izgradnja potpornog zida u dužini 25 metara, sanacija pješačkog mosta uz nove temelje za zatezne sajle i dva objekta odvodnje sa ulazno izlaznim građevinama u dužini osam metara.

  Vijećnici su upoznati i sa Izvještajem o realizaciji ulaganja u oblasti vodoprivrede za 2021. godinu.

  U ovom izvještaju stoji da je ukupna vrijednost projekata predviđenih Planom ulaganja u oblasti vodoprivrede za 2021. godinu iznosila 5.155.175,74 KM od čega je realizovano 3.083.939,57 KM.

  Dvadeset dva projekta realizovana su u cjelosti, a neki od njih su proširenje gradske vodovodne linije u naselju Margita, izvođenje radova na regulaciji Ciganskog potoka u Mjesnoj zajednici Perin Han, regulacija dijela korita Starinske rijeke te izgradnja pregrade na Orahovičkoj rijeci.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU