7.7 C
Sarajevo
Utorak, 4 listopada, 2022

Grafički dizajn tvrtke Vendi d.o.o.

Reklame, plakati, bilbordi okružuju nas na svakom koraku. U 21. stoljeću marketing je na svakom koraku jer bez njega kompanije ne mogu uspjeti. Grafički dizajn tvrtke Vendi d.o.o. omogućava firmama stvoriti pečat, imidž i brend po kojem su prepoznatljive.

Nezamislivo je da bilo koji biznis nema logo, web stranicu i slogan. Grafički dizajneri trebaju imati osnovno znanje iz marketinga, maštu i vještine u kreiranju originalnog logotipa. Bez njih reklame ne bi imale smisla jer se u marketingu sve bazira na vizuelnom doživljaju.

U vremenu kada smo okruženi raznim brendovima važno je stvoriti logo koji će zakupiti pažnju i ostati u sjećanju ciljnoj skupini.

Šta je grafički dizajn ?

Grafički dizajn tvrtke Vendi d.o.o. kombinuje grafičke, vizualne elemente sa tekstualnim i ”krajnji proizvod” se plasira u različite vrste medija. On se prvenstveno koristi kako bi kompanije prodale svoje proizvode i usluge. Također koristi se i za kreiranje web stranica i sadržaja na društvenim mrežama. On igra veliku ulogu u kreiranju brenda jedne kompanije.

Kada čujete imena poznatih kompanija poput Nike, Adidas ili Ikea prva asocijacija je su logotipi. To je učinak grafičkog dizajna. Bez njega sve velike korporacije ne bi bile prepoznatljive. Bez obzira da li je vaša kompanija manja ili veća neophodno je da znate osnove grafičkog dizajna.

  Facebook planira zaposliti još 10.000 radnika u EU i graditi svoj 'metaverzum'

Kreiranja vizuala

Naveli smo da se sve kreira na vizualnom doživljaju. Priliko kreiranja sadržaja grafički dizajneri trebaju biti upoznati sa kompanijom, njenom pričom i porukom koju šalju u javnost. S obzirom da je sve vizualno važno je poznavati boje i njihovu simboliku. Plava boja je simbol inteligencije zato će većina IT kompanija za svoj logo izabrati upravo ovu boju.

grafički dizajn tvrtke vendi d.o.o.
paleta boja je iznimno bitna kod dizajna

Zanimljivo je da crvena boja može predstavljati opasnost ali i strast,moć. Ona u većini slučajeva najbolje skreće pažnju zbog toga je čest odabir. Osim bojama, dizajneri obraćaju pažnju i na teksture, oblike, veličinu, kontrast,linije, proporcije i ritam.

Iako je u većini slučajeva grafički dizajn korišten u promotivne svrhe on može poslužiti kao vid umjetničkog izraza. Ovo je veoma raznolika grana koja je postala novi oblik umjetnosti koja je iz dana u dan popularnija.

Logotip je ključ prepoznatljivosti kompanije

Kvalitetan logotip je neophodan za uspješno poslovanje. Grafički dizajn tvrtke Vendi d.o.o.nudi jedinstvene i moderne logotipe, dizajne web stranica i druge promotivne materijale. Svaki dobar logotip treba imati prepoznatljive elemente i biti razumljiv, u skladu sa porukom koju šaljete u javnost.

Priliko kreiranja web dizajna ili logotipa važno je da grafički dizajnerima kažete sve potrebne informacije popout vašeg cilja, poruke, slogana, koja je ciljna skupina i tržište u kojem je kompanija. Na osnovu toga dizajneri će kreirati više logotipa koji se poklapaju sa informacijama koje ste ostavili.

Ukoliko već imate kreiran logo uvijek možete unaprijediti web stranicu ili profile na društvenim mrežama. I na ovom polju grafički dizajn igra posebnu ulogu. Grafički dizajneri mogu kreirati bannere, animacije, natpise, GIFove koje možete koristiti na društvenim platformama. Svaki kreirani web dizajn prati imidž kompanije.

  medija.hr - recenzija web trgovine Svijet medija

Cijene grafičkog dizajna

Ukoliko vam je potrebna usluga grafičkog dizajna sigurno se pitate koje su cijene. Cijene grafičkog dizajna (Vendi.digital) za izradu logotipa kreću se od 149 € do 279 €. Postoje i posebni paketi koji uključuju izradu logotipa, slogana, žiga, email potpisa i drugih neophodnih stvari za kompaniju. U zavisnosti od veličine paketa cijene se kreću od 490 € do 960 €.

Tvrtka Vendi digital nudi usluge i kreiranja plakata,vizit kartica, certifikata, poslovnih mapa i ostalog promo materijala.

Grafički dizajn je potreban svakoj kompaniji. Svi znaju da je logo važan pri kreiranju brenda ali slogani, izgled web stranice, plakati, promo materijali su podjednako bitni. Možete imati najbolje usluge i proizvode ali bez dobre promocije i logotipa teško da ćete ostvariti željeni uspjeh na tržištu. Učinite uslugu vašem poslovanju i kreirajte imidž koji će biti prepoznatljiv i izdvojiti vas od konkurencije.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
TNT Portal
TNT Portalhttps://tntportal.ba/
TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU