“Grešnik će gurnuti Đokovića prema mirovini”

Carlos Alcaraz odigrao je loše posljednjih nekoliko turnira u godini i nije uspio prestići Novaka Đokovića na vrhu ATP liste, što mu je i bio cilj.

No, na kraju sezone razvilo se novo veliko rivalstvo između Janika Sinera i srpskog igrača.

U deset dana odigrali su tri utakmice, a dvije pobjede ostvarili su Talijani. Uspješniji je bio u grupnoj fazi završnog Mastersa sezone, u meču koji je proglašen drugim najuzbudljivijim ove godine, kao iu polufinalu Davis Cupa, u nevjerojatnom preokretu, kada je spasio dva meča bodova, ali i svoju reprezentaciju od već viđenog poraza. Novak je bio bolji u finalu završnog Mastersa, kada je uvjerljivo slavio.

Bivši pobjednik Roland Garrosa i Sinerov zemljak Adriano Panata smatra da će njegov zemljak samo stvarati probleme Đokoviću.

Pobijedi li Siner dva ili tri puta Đokovića u 2024., to će za beogradskog prvaka postati noćna mora i gurnuti ga prema mirovini. Povijest nas uči da se sve ponavlja. Borg je prestao igrati kada se pojavio McEnroe, a McEnroe se povukao kada je došao Boris Beckerrekao je Panata za televiziju “RAI”.

Panata je osvojio Roland Garros 1976. godine, a iste je godine postigao svoj najbolji ranking, kada je bio 4. igrač svijeta.

Za sada, međutim, tenisači svih mlađih generacija ne uspijevaju konstantno držati korak s Novakom, već se samo povremeno izmjenjuju s titulom “najvećeg rivala” u nekom aktualnom trenutku.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU