GU Zenica uručila vrijednu računarsku donaciju Udruženju Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”

Gradska uprava (GU) Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem uručila je Udruženju Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” računarsku opremu vrijednosti oko 5.000 KM.

Naime, prilikom nedavne posjete članica Udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” gradonačelniku Kasumoviću, Munira Subašić, predsjednica Udruženja, izrazila je potrebu za donacijom u vidu računara koji su im neophodni u njihovom radu.

Shodno tome, danas su predstavnici Gradske uprave Zenica posjetili Udruženje u Sarajevu, te im uručili ovu računarsku opremu koja im je, kako su kazale, od velikog značaja.

Ovom donacijom Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem još jednom je potvrdila kako je itekako društveno odgovorna, ali i pokazala senzibilitet za ovo Udruženje čiji članovi nose teške životne priče.

“Kada su me posjetile u maju ove godine poručile su kako im trebaju računari za njihv rad. Ranije su imali neku donaciju, ali se radilo o lošim računarima koji nisu mogli odgovoriti njihovim potrebama. Gradska uprava sa mnom na čelu odlučila je pomoći majke enklave Srebrenice i Žepe, a uvjeren sam kako će im ova simbolična donacija olakšati i unaprijediti svakodnevni rad”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU