Hajduk iz Orašja obilježio stoti rođendan, Željezničar uveličao proslavu

U veličanstvenom ambijentu, uz prisustvo velikog broja ljubitelja nogometa iz Orašja, ali i gradova iz cijelog regiona (Brčko, Županja, Srebrenik, Odžak ,Bosanski Šamac, Modriča, Gradačac i brojnih gostiju iz privrednog, političkog, sportskog života iz cijele BiH, povodom sto godina NK Hajduk odigran je prijateljski meč, u kome je slavljenik ugostio jedan od najtrofejnijih klubova na području ex država FK Željezničar.

U danu koji će ući u anale bh. nogometa i Oraškog sporta uopće, prisutni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu-njegovog veličanstva nogometa, uživali su u prekrasnim zgodicima, sjajnim akcijama, šutevima, odbranama vratara…i često su salvama aplauza na otvorenoj sceni nagrađivali nogometaše za poteze i akcije za pamćenje.

Naravno da je „musafir“ iz Sarajeva bio mnogo bolji i efikasniji, ali u ovom meču rezultat je bio u drugom planu. Ovaj meč je igran u čast Oraške „svetinje“, kluba čiji dres su nosile stotine i stotine mladića iz samog Orašja, ali i brojnih gradova iz bivše države, jer u bogatoj istoriji kluba bila je čast i ponos zaigrati za Hajduk i obući njegov dres.

Bio je ovo dan kada su se na tribinama Oraškog nogometnog „hrama“ sreli i vidjeli brojni nekadašnji saigrači, bilo je puno emocija, suza radosnica, prisjećanja na brojne pobjede, poraze, slavlja…Pred početak meča predsjednik NK Hajduk Nedim Hadžispahić uručio je prigodan poklon šefu stručnog štaba „plavih“ Amaru Osimu i zahvalio se u ime kluba, igrača, navijača i cijelog grada Orašja ekipi Željezničara, što su došli da uveličaju ovaj nogometni praznik. Naravno da je i gost, klub sa velikim rejtingom i karizmom, uzvratio na hediji i uručio domačinama takođe vrijedan dar, koji će ih vječno sječati na njihov stoti rođendan.

hajduk iz orašja obilježio stoti rođendan, željezničar uveličao proslavu

Brojni gosti:

Ovom meču i velikom danu za NK Hajduk prisustvovali su brojni gosti , a predvodio ih je Premijer vlade Fedracije BiH Fadil Novalić i ministri iz vlade FBiH Edin Ramić i Mato Jozić. I oni su takođe dobili prigodne poklone povodom ovog izuzetnog jubileja. Tu je takođe bio i Premijer Posavske županije Đuro Topić sa ministrima iz te vlade Anes Osmanović i Dragutin Živković. Tu je bio i načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, kao i Predsjednik Skupštine Distrikta Brčko Esad Kadrić. Naravno, prisutni su bili brojni gosti iz bh. nogometa, igrači, treneri, sportski radnici a predvodio ih je Predsjednik Nogometnog saveza Posavske županije Iljo Dominković.

Krpić dobio specijalan dar

Udruga navijača NK Hajduk pripremila je poseban poklon nekadašnjem igraču Hajduka koji je počeo karijeru u ovom klubu, a sadašnjem kapitenu ekipe sa Grbavice Sulejmanu Krpiću, a koji su mu uručili Jasmina Isić i Alen Aljukić. Taj čin svi prisutni na stadionu pozdravili su ovacijama i velikim aplauzom.

Piše: Rešad Mamela

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU