Ekipa NK Hajduk iz Orašja koji slavi sto godina izuzetnog rada i sjajnih rezultata, a dao je brojne poznate igrače koji su zaigrali u mnogim renomiranim bh. timovima, ali i u inozemstvu, kuje planove za proljetni dio prvenstva. Naime, ovaj tim koji je član 1.županijske lige Posavske županije, a koji je jesen završio u drugom dijelu tablice, na 10 mjestu sa 16 osvojenih bodova, želi u proljeće biti mnogo bolji, učinkovitiji, efikasniji.

Šef struke, dugogodišnji igrač i trener brojnih ekipa sa ovog područja Admir Isić o početku priprema za nastavak sezone, test utakmicama, igračkom kadru, ambicijama kluba, rekao nam je sljedeće:

„Svi u našem klubu smo svjesni da jesenji rezultati i naše igre nisu bili na očekivanom nivou i zato smo odlučili da u proljeće to bude neki novi, onaj pravi Hajduk, koji će igrati mnogo bolje i zauzeti plasman u gornjem dijelu tablice. Zbog toga smo odlučili da prvog februara startamo sa početkom priprema za nastavak sezone. Plan je da radimo u sali i na terenu, a takođe u Orašju ima dosta dobrih uslova u prirodi za postizanje što bolje fizičke spreme i izdržljivosti. U prvoj fazi rada prioritet će biti na što boljoj pripremljenosti igrača za teška iskušenja koja nas očekuju u nastavku sezone. Želimo povećati brzinu, skočnost, energičnost, jer samo spremni igrači mogu izdržati napore koji nas čekaju u proljetnom dijelu sezone. Do početka prvenstva, koje kreće 14. marta, planiramo odigrati pet, šest kontrolnih utakmica protiv ekipa iz okruženja: Brčko, Srebrenik, Bosanski Šamac, Županja, Modriča a na kojima ćemo uigravati taktičko tehničke finese igre, a gdje će svi igrači imati priliku da pokažu svoj kvalitet i želju da izbore dres među prvih jedanaest.”

Prema riječima Isića, dešavaju se i promjene u igračkom kadru. ”Mi smo već počeli sa slaganjem igračke križaljke za nastavak sezone. Biće tu dosta novih imena u svlačionici Hajduka, neki su otišli, neki došli ali biće tu još prometno. Klub su napustili Dejan Tripić i Amir Kujraković, a u naše redove već su stigli novi igrači Alan Rabić, Adnan Jalmanović, Minel Benić, Nisvet Skeljić i Zvonko Đurić i tu nije kraj pojačanja. Planira se dovesti jos jedno zvučno ime, ali o tome kada sve bude riješeno. Veliko pojačanje za nas je Alan Rabić, koji se vratio u matični klub i pored mnogobrojnih ponuda od ekipa iz druge lige FBiH i prve federalne lige, odlučio je polusezonu odraditi u matičnom klubu. Sigurno da ćemo biti maksimalno spremni da dočekamo u prvom kolu nastavka ekipu „Mladosti“ iz Donjeg Svilaja, odigramo dobro i zabilježimo prvu tricu na startu proljeća. Koristim priliku da se zahvalim navijačima na podršci jesenas i obećajem im u ime cijele ekipe da će na proljeće imati mnogo više razloga za radost zbog naših igara i pobjeda.”

Piše: Rešad Mamela

Loading..
ChatBot

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o