HAMAS OBJAVIO: U posljednja četiri dana ubijeno 48 izraelskih vojnika

Glasnogovornik brigade Al-Qassam, vojnog ogranka Palestinskog pokreta Hamas, Abu Obeida objavio je sinoć da su snage ove grupe ubile 48 izraelskih vojnika i ranile desetke u posljednja četiri dana.

Abu Obeida je objavio da su borci Al-Qassama postigli nekoliko vojnih postignuća u posljednja četiri dana.

Glasnogovornik Hamasa je kazao da je potpuno ili parcijalno uništeno 35 vojnih vozila, “likvidirano 48 izraelskih vojnika, a deseci su ranjeni različitog stepena težine”.

Dodao je da su izvršene 24 vojne operacije koje su za cilja imale gađanje granatama i protuutvrdnim i protupješačkim eksplozivnim napravama: gađajući ih iz neposredne blizine i gađajući njihove spasilačke timove.

Dodatno, objavio je da su dva tunela dignuta u zrak kako bi zarobila IDF-ove jedinice “Yahalom” (borbeni inženjerijski korpus). Također je izvijestio o šest uspješnih snajperskih operacija.

Podsjećamo, jučer je izraelska vojska objavila kako je dan ranije ubijeno osam izraelskih oficira. Poginuli su narednici David Bogdanovskii, Orel Bashan, Gal Hershko, kao i narednici prve klase Eliyahu Meir Ohana, Nadav Issachar Farhi, Elyassaf Shoshan i Ohad Ashua te narednik Itamar Shemen.

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU