Hapšenje zbog pokušaja ubistva u Sarajevu

Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su N.K., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166, tj. ubistvo u pokušaju, saopćeno je iz MUP-a KS

Kako je navedeno, spomenuti je 21. oktobra u 19,15 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, oštrim predmetom nanio povrede licu M.U. iz Sarajeva.

Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija, koju koristi N.K. na području općine Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedeno lice će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU