Harisu Č. iz Konjica određen jednomjesečni pritvor

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), rješenjem Općinskog suda u Konjicu od 28. listopada, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana prema osumnjičenom Harisu Č. (1991.) iz Konjica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Pretragom stana, garaže, putničkog motornog vozila i teretnog motornog vozila koje koristi osumnjičeni, utvrđeno je da je neovlašteno posjedovao i zbog prodaje držao otprilike 220  grama smeđe praškaste tvari, oko 60 grama bijele praškaste tvari, zatim oko 280 grama bijele praškaste tvari, tvari koje svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, speed-amfetamin i kokain, te digitalnu vagu, mobilni telefon iPhone 14 Pro, vakumirku, PVC vrećice za vakumiranje, plinski pištolj marke “Ekol Firet Magnum” i kutiju s 50 komada metaka “kaiser”.

Osumnjičeni Haris Č. povratnik je u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Konjicu prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji s MUP-om HNŽ-a – PU Konjic nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno kazneno djelo.dnevni.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU