HDZ BiH i SDA predali imena kandidata za ministre mandataru za sastav nove Vlade SBK

HDZ BiH i SDA predali su danas aktualnom premijeru i mandataru za sastav nove Vlade Kantona Središnja Bosna (KSB) Tahiru Lendi (SDA) listu s imenima kandidata za ministre iz redova hrvatskog i bošnjačkog naroda.

Kad je u pitanju hrvatski narod, kaže Bojan Domić, koordinator ministara HDZ-a BiH u Vladi KSB, sve je jasno.

“Mi smo završili što smo dogovorili na stranačkim dogovorima. Danas smo dostavili imena za koja su odluke donijele stranačka tijela, dakle imena ministara iz reda Hrvata. Kad su u pitanju pozicije ministara iz reda Hrvata, ostaju resori isti, pa smo se odlučili da ostavimo i ljude iste, tako da su ministri već poznati jer nastavljaju raditi u idućem razdoblju”, rekao je Domić.

Lendo je potvrdio da je dobio imena kandidata od strane SDA, dok ostale, kako je kazao, još čeka.

“Dobio sam imena kandidata SDA, a druga imena još nisam dobio. Naravno da ima promjena, nova imena su u ministarstvima gospodarstva i šumarstva. Ne bih još govorio o imenima dok ne dobijemo imena svih kandidata”, kazao je Lendo.

Kad je u pitanju sporna pozicija ministra iz reda srpskog naroda, koji će biti zajednički kandidat obje stranke, Domić kaže da je HDZ BiH delegirao tri imena.

“Tri imena smo dostavili i kad je u pitanju ministar iz reda srpskog naroda. Očekujem za desetak dana da će biti imenovana nova Vlada”, rekao je Domić, a na pitanje novinara o navodnom nezadovoljstvu stranačkih ogranaka iz Kiseljaka i Novog Travnika odabirom kandidata kazao je kako su imena jednoglasno usvojena na stranačkim tijelima.

“Imena su jednoglasno usvojena na stranačkim tijelima. Postoji demokratičnost, glasovanje, zadovoljstvo i nezadovoljstvo. Svi smo mi nekim odlukama manje ili više zadovoljni, ali ne mislim da će se nešto posebno tu dogoditi”, rekao je Domić.

Redovna Sjednica Sabora koji treba potvrditi imena, time županiji donijeti novu Vladu, zakazana je za 22. svibnja. No kako sada stvari stoje, čitava procedura neće biti gotova do tada, a zakazivanje sjednice za imenovanje nove Vlade očekuje se u idućih 10-ak dana.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU