HDZ BiH iz Viteza poslao snažnu poruku: Aktivno rješavati sve otvorene izazove i ispuniti 14 ključnih prioriteta BiH


Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) danas je u Vitezu održalo svoju redovitu osmu sjednicu.

Predsjedništvo je razmatralo izvješće i realizaciju programskih ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za 2023. godinu.

Aktualna politička situacija u BiH te aktivnosti izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini teme su o kojima je nazočne informirao predsjednik dr. Dragan Čović.

Zamjenica predsjednika i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, osvrnula se na aktivnosti Vijeća ministara BiH, pri čemu je istaknula niz aktivnosti, razgovore i napore koje se ulažu za postizanje dogovora u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta. Intenzivan politički dijalog uz međusobno uvažavanje nema alternativu, kako bi se postigao konačan dogovor i cilj, kazala je.

Toni Kraljević, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar financija i dopredsjednik Vlade Federacije BiH govorio je o aktivnostim Vlade i koracima oko usuglašavanja Proračuna.

Predsjedništvo je raspravilo naredne korake kako bi se usvojio Zakon o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu, kao i predan rad na ispunjavanju nužnih reformi. Ocijenjeno je, kako je postignut izuzetan napredak te kako se mora nastaviti aktivno rješavati svi otvoreni izazovi od 14 ključnih prioriteta BiH.

„Razgovarali smo o onome što smo radili i uspjeli realizirati, što su bili naše stranačke odrednice i planovi za 2023. godinu. Imali smo izvješće predsjedateljica Vijeća ministara BiH, Parlamentarne skupštine, Vlade Federacije i Republike Srpske. Predsjedništvo je zaključilo kako smo najveći dio onog sto smo stavili kao plan i zadatak, realizirali“, poručio je predsjednik Čović u izjavi medijima.

„Ostalo je još stavri koje treba završiti, usvojiti Proračune na razini BiH i Federacije, to nam je zajednički interes“, naglasio je predsjednik Čović te je spomenuo i izborni zakon koji još nije u Parlamentarnoj proceduri, ali naglasio je, kako će se kroz prvi i drugi mjesec i taj posao završiti do kraja, jer je to jedan od 14 uvijeta.

„Ostalo je jos nekih tehničkih detalja na razini županija i entiteta, koje nismo do kraja realizirali a koje smo dogovorili. Dogovorena je i zajednička sjednica sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i svih nositelja vlasti za 22. siječnja iduće godine, kako bi se razmatrala strateška pitanja i smjernice djelovanja za 2024. godinu“, zaključio je predsjednik Čović.

hdz bih iz viteza poslao snažnu poruku: aktivno rješavati sve otvorene izazove i ispuniti 14 ključnih prioriteta bih hdz bih iz viteza poslao snažnu poruku: aktivno rješavati sve otvorene izazove i ispuniti 14 ključnih prioriteta bih

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU