15 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Hercegovački vinari oduševili hiljade posjetilaca na sajmu u Sarajevu

Na drugom Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme In HoReCa u Sarajevu hiljade posjetilaca uživale su u inovacijima u gastronomskoj ponudi.

Ovogodišnji program bio je izuzetno bogat, jer je gotovo 100 izlagača upriličilo degustacije hrane i pića, a bile su organizirane radionice na kojima se pripremala hrana i novi specijaliteti. Program je upotpunio InHoreca AfterWork Free Zone Party, tokom kojeg su posjetioci uživali u vinima vinarija iz Hercegovine, okupljenih oko platforme “Blaž Enology”.

blaz enology na sajmu

Posjetioci su imali samo riječi hvale za vina vinarija „Matić“,  „Tolj“, „Buntić“, „Marjanović“, „Vukoje“, “Nuić“, „Vilinka“, „Petrus“, „Mate Vasilj Dida“,  „Hercegovina Vino- Vinarija Čitluk“ i „Carska Vina- Grga Vasilj“.

– Ovo je još jedno priznanje za hercegovačke vinare i vinogradare okupljene u strukovnu platformu “Blaž Enology”, koje njeguje i čuva tradiciju autohtonih i čuvenih hercegovačkih sorti, žilavke i blatine, uz poseban enološki  pristup. “Blaž Enology” je projekat koji iz godine u godinu raste i već sada imamo pozive iz cijelog regiona da budemo dio brojnih manifestacija širom Balkana. Pored BiH, našu platformu ćemo naredne godine predstaviti i u Hrvatskoj. Kada su u pitanju promocije u BiH, u septembru smo u Međugorju, u oktobru ponovo u Sarajevu, a u decembru u Mostaru. Naravno, sve ovo nam je lakše ostvariti zahvaljujući pokroviteljstvu Vlade i turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona i našem partneru BMW Tomić – kažu iz “Blaž Enologyja”.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima