Higuain se vratio, ali još uvijek prolazi kroz pakao: Moja majka je teško bolesna

Argentinski napadač Gonzalo Higuain sinoć se konačno vratio na teren i uspio je to krunisati na najbolji način.

Higuain nije igrao za Staru damu više od tri mjeseca, ali se konačno vratio i sinoć protiv Leccea uspio je zabiti gol. Argentinac je tokom pandemije koronavirusa boravio u domovini i kasnio je s povratkom u Torino, a zatim je objavljeno da je povrijeđen.

Međutim, jasno je da je Higuain imao nekih drugih problema koji nemaju veze s povredom. Naime, nedavno je potvrdio da njegova majka ima rak i da je zbog toga van sebe prethodnih mjeseci.

Iskoristio je pauzu kako bi što više vremena proveo s njom i zbog toga je kasnio u Torino na pripreme. Jasno je da Gonzalu sve to teško pada i upravo zbog toga Maurizio Sarri je odlučio da on propusti nekoliko uvodnih utakmica.

No, Higuain je konačno spreman za igru, a to je najbolje pokazao sinoć kada je zabio pogodak. Nakon meča bio je dosta emotivac i jasno je da mu je itekako teško zbog svega što se dešava s njegovom majkom.

“Iza mene je težak period, ali sam tu uz ekipu jer svi trebamo dati maksimum u finišu sezone. Bilo mi je zaista teško zbog te pandemije, ali najviše zbog moje majke koja je teško bolesna. No, sada sam se vratio i hvala saigračima koji su mi bili velika podrška tokom svih dešavanja. Sretan sam što sam ponovo u timu”, poručio je Higuain.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU