-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  (FOTO) Historija Internacionalne kompanije Energia Alliance d.o.o / U toku specijalna akcija ’Ugradi plin za 100 KM’

  ()

  Internacionalna kompanija Energia Alliance d.o.o proizašla je iz okvira korporacije u Turskoj pod nazivom ATIKER METAL osnovane još 1970. godine. Prvobitno se ova kompanija bavila proizvodnjom čeličnih cijevi za bušotine u dubokim vodama. Kao rezultat tehnološkog razvoja i potražnje tržišta, korporacija Atiker Metal je proširila interes sa proizvodnje čeličnih cijevi na proizvodnju automobilskih LPG spremnika, a zatim i na proizvodnju LPG i CNG autogasnih sistema, što ih i danas plasira u sami vrh prozvođača ove vrste.

  Servisni centri ove kompanije su raspoređeni na svim kontinentima u svijetu.

  Godine 2013. u Bosni i Hercegovini je otvorena firma ATIKER d.o.o. koja je dio ATIKER grupacije i ujedno predstavnik za zemlje jugoistočne Europe. Naziv ATIKER d.o.o. mijenja 2018.godine u ENERGIA ALLIANCE d.o.o., čime pored ATIKER LPG sistema, u promet i distribuciju uključuje i LPG sisteme drugih proizvođača poput proizvođača STAG, WENTGAS, a danas i italijanskog brenda ENERGIA ITALY.

  Kompanija ATIKER je osnovala ovu firmu sa ciljem da bude bliže svojim kupcima, te da im pruži punu podršku u smislu brze dostave robe, servisa i edukacije.

  Sjedište ove firme se nalazi u Živinicama na adresi Magistralni put 218A, Maline.

  Međutim, nisu se zaustavili na tome. Trenutno u Bosni i Hercegovini imaju još 5 servisnih centara i to: Sarajevo, Zenica, Mostar, Banja Luka i Bijeljina, što znači da u koji god dio naše države da krenete, ili izvan, na putu ćete sigurno imati pristupačan servisni centar koji Vam može pomoći da Vaše putovanje krene i završi u najboljem redu.

  Servisni centar u Zenici se nalazi na adresi Zmaja od Bosne 27, u sklopu zgrade tehničkog pregleda preko puta Porezne uprave.

  Prvo veleprodaja, pa servisni centri

  Veleprodaja je posao koji je, u nekom segmentu, puno lakši za proizvođača i uvoznika robe na ovo područje. Međutim, sam vid veleprodaje ogledao se u distribuciji proizvoda prema drugim distributerima ili servisnim centrima. U tome nastaje drugi dio priče. Otvaranjem servisnih centara, krajnjim korisnicima garantuju da je proizvod koji se pri instalaciji ugradi u automobil zaista kompletan set, prvenstveno od jednog proizvođača. Nerijetko se desi, a tome su svjedoci i kroz servisne zahvate sa kojima se susreću, da je LPG sistem koji je ugrađen u automobil ustvari jedan zbir više komponenata različitih proizvođača. Nikako ne tvrde da taj sistem ne funkcioniše, ali krajnjem korisniku, posebno po isteku garantnog roka, najbitnija činjenica je i dalja podrška prilikom eventualnih problema i kvarova na LPG sistemu, kao i zagarantovana isporuka odgovarajućih proizvođača koji su tom sistemu potrebni. U Energia Allianceu nemaju taj problem.

  Najveće prednosti servisne mreže Energia Alliance

  Jedan od najbitnijih faktora upravo je taj dio ‘servisne mreže’. Energia Alliance raspolaže, kako smo gore i naveli, sa 6 servisnih centara, što znači da se uvijek imate gdje obratiti i riješiti eventualni problem.

  “Nekako ‘blijedo’ zvuči kada kažemo da su naše cijene najpovoljnije, međutim cijene instalacija, servisnih usluga i rezervnih dijelova u svakom trenutku su pristupačnije krajnjem kupcu. Tako je naš kupac zadovoljan cijenom, a uslugom našeg radnog kadra niukom slučaju ne može biti nezadovoljan”, poručuju iz Energia Alliance.

  Uz svaku instalaciju kupci dobiju garanciju u trajanju do 5 godina. Osim toga, svaki ugrađeni LPG sistem uz sebe donosi i polisu osiguranja u vrijednosti do 30.000 KM, a koje možete iskoristiti u slučaju bilo kakve štete uzrokovane kvarom na LPG sistemu.

  Uz svaki servisni zahvat obavljen na Vašem vozilo također dobijete garanciju do 2 godine.

  Rezervni dijelovi i oprema za LPG sisteme su uvijek na stanju, te nema potrebe da čekate dok određeni dio stigne, bilo da se radi o garanciji/reklamaciji ili o redovnom servisnom zahvatu.

  Vaše termine za instalaciju ili servis vrlo jednostavno zakažete pozivom na brojeve telefona, online kontaktima i društvenim mrežama, a termini su odlično raspoređeni i nikada Vas neće ostaviti dugo ‘na čekanju’.

  U toku su specijalne akcije

  Najveća akcija koju su upravo pokrenuli jeste ugradnja LPG sistema pod nazivom ‘Ugradi plin za 100 KM’. Ovom akcijom se trude da učine pristupačnim i moguće da je i dalje, bez obzira na cijene benzina i autoplina, najveća ekonomska opravdanost upravo u ugradnji LPG sistema. U vremenu u kojem živimo, često se svaka veća ili skuplja kupovina ogleda u plaćanju na rate, odgođenom plaćanju i tako dalje. Energia Alliance svojim kupcima je omogućila plaćanje na rate, sa naglaskom na dio BEZ KAMATA i skrivenih troškova.

  Ovo plaćanje na rate bez kamata nije vezano isključivo za ovu akciju, već sve usluge i dijelove u svakom trenutku, bez obzira na iznos koji se otplaćuje.

  Planovi za dalje

  Na globalnom planu Energia Alliance d.o.o je svojim proizvodima već obuhvatila tržište Azije, a ovih dana rade izvoz proizvoda za Bangladeš i Tajland.

  Što se tiče naše regije, planiraju vrlo brzo sa širenjem na područje susjednih država.

   

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO