-10.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  Hitno poboljšati ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih u tekstilnoj industriji

  Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović sastao se danas u Domu sindikata sa noizabranim predsjednikom Sindikata tekstila, kože, obuće i gume FBiH Zlatiborom Kojčićem.

  Nakon što je kolegi Kojčiću čestitao na izboru, predsjednik Šatorović se osvrnuo na problem napostojanja zakonski zagarantovane minimalne plate u Federaciji BiH, te je izrazio nadu da će u najskorije vrijeme doći do rješavanja tog problema. Definisanjem najniže cijene rada će, posebno kod zaposlenih u sektoru tekstila, kože, obuće i gume, doći do značajnijeg poboljšanja njihovog ekonomsko-socijalnog položaja.

  - Oglašavanje -

  Razgovarano je i o problemima s kojima se svakodnevno u svom radu suočavaju radnici u tekstilnoj industriji. Posebno je istaknut problem velikog broja radnika i radnica sa neuvezanim radnim stažom.

  Učesnici sastanka pozivaju Federalno ministratvo rada i socijalne politike, te Vladu Federacije BiH da sve buduće aktivnosti koje se direktno i indirektno tiču pitanja radnika, njihovog ekonomsko-socijalnog statusa i radno-pravnog položaja realizuju u koordinaciji i uz konsenzus sa Savezom samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine. Savez je, zajedno sa Sindikatom tekstila, kože, obuće i gume FBiH spreman dati puni doprinos u tim aktivnostima.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO