HOD NA POTPETICAMA DOBIO NOVU DIMENZIJU Umjetnica u štiklama pleše po žici tankoj poput žileta (FOTO)

Oksana Šeroštan je jedna od rijetkih umjetnica na svijetu koja pleše na uskoj žici sa visokim potpeticama, zahvaljujući čemu je i trenutni nosilac Ginisove knjige rekorda u toj disciplini.

Oksana je rođena u Rusiji, i kao akrobata nastupa širom svijeta, posebno u Evropi i Aziji. Ginisov rekord 2016. godine postavila je za najdužu šetnju po konopcu u salonskim cipelama sa visokom potpeticom – kao da hodanje po žici tankoj kao žilet nije dovoljno teško samo po sebi.

Za Oksanu se čulo tokom snimanju emisije „Lo Shou dei Record“ u Milanu, kada je prije nekoliko godina prošetala nevjerovatnih 15 metara na konopcu noseći štikle.

Time je udvostručila već postojeći rekord od 7,525 metara, koji je postigla Australijanka Čelsi Mekgafin 2013. godine.

Talentovana cirkuska umjetnica prešla je distancu hodajući 7,5 metara po užetu, a zatim se vješto okrenula i prošetala nazad do starta.

Prateći smjernice Ginisove knjige rekorda, Oksana je odabrala da koristi lepezu u jednoj ruci kao pomoć pri balansiranju tokom ovog poduhva.

Od tada Oksana je izvela svoj hod po tankoj žici na visokim štiklama mnogo puta.

HOD NA POTPETICAMA DOBIO NOVU DIMENZIJU Umjetnica u štiklama pleše po žici tankoj poput žileta (FOTO) appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU