Horor u moru: Pogledajte trenutak kada majka upozorava sina da je okružen morskim psima

Španski paraolimpijski plivač Ariel Schrenck Martinez našao se u nesvakidašnjoj situaciji tokom treninga u moru u blizini Sant Feliu de Guixols.

Naime, tokom rutinskog treninga ovog 19-godišnjeg španskog paraolimpijca desila se scena koju malo ko priželjkuje, a trening se iznenada pretvorio u borbu za život kada su se u moru, u neposrednoj blizini Martineza, pojavile dvije ajkule.

Ovu scenu iz horor filmova svojim očima je gledala Arielova majka koja je stajala na plaži, udaljena nekih 100 metara od svog sina.

Ipak, Španac koji ima samo jednu ruku uspio je dopilovati sigurno do obale, a nakon svega opisao je situaciju koja je bila sve osim naivna.

  • Moja mama je vikala s obale kao luđakinja da se u mojoj blizini morski psi. U tom trenutku moje tijelo je obuzela panika i počeo sam plivati kao lud. Mislim da sam od obale bio udaljen oko 100 metara, ne vjerujem da sam ikada tako brzo plivao. Uložio sam i srce i dušu u to plivanje, a s obzirom na to da nisam u top formi umalo sam umro tokom “sprintanja” – rekao je Ariel za TV stanicu Antena 3.

Arielova majka Carolina je bila totalno fokusirana na pomoć svom sinu.

  • Bila sam totalno fokusirana kako bih vikala na njega kako bi što brže izašao iz vode. Strah me totalno obuzeo u tom trenutku – ispričala je Carolina.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU