Hota-Muminović: Saradnja s Ambasadom SAD-a pruža nam priliku da zajednički radimo na unapređenju obrazovnog sistema

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović i ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Christienne Carroll, razgovarale su danas o nastavku uspješne saradnje između Ministarstva za odgoj i obrazovanje i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Ministrica Hota-Muminović kazala je kako će Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS u saradnji sa Ambasadom SAD-a podržati i uzeti učešće u realizaciji postojećih obrazovnih projekata i programa u školama, s ciljem kreiranja što boljeg i kvalitetnijeg okruženja za obrazovnu zajednicu u Kantonu Sarajevu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

– Ministarstvo teži unapređenju obrazovnog sistema, a saradnja s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država pruža nam priliku da zajednički radimo na ostvarivanju tih ciljeva. Međunarodna saradnja u području obrazovanja od velike je važnosti, čime se podstiče razmjena znanja i usvajanje najboljih praksi – istakla je Hota-Muminović.

Ministrica je iskazala zahvalnost Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država za kontinuiranu podršku, te je iskoristila priliku za predstavljanje dosadašnjih postignuća, posebno u oblasti reforme nastavnih planova i programa.

– Bilo mi je zadovoljstvo sresti se s ministricom Hota-Muminović i razgovarati o programima koje podržava Vlada SAD-a, vezano za obrazovanje, liderstvo, profesionalni razvoj i programe razmjene za učenike, nastavnike i obrazovne vlasti, kao i o kontinuiranoj podršci obrazovanju o demokratiji i ljudskim pravima. Pohvaljujemo napore koje Ministarstvo ulaže u reformskim procesima u obrazovanju. Bila je ovo odlična prilika da se razgovara o trenutnim područjima saradnje i potencijalnim budućim saradnjama u oblasti obrazovanja – istakla je ataše za kulturu i obrazovanje Christienne Carroll.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU