Hrvatska: Cijepljeno 37,3 posto ukupnog, odnosno 45 posto odraslog stanovništva

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u utorak da je dosad cijepljeno 37,3 posto ukupnog stanovništva, odnosno 45 posto odraslog stanovništva u Hrvatskoj, pri čemu je najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut u Zagrebu

Na dan 5. srpnja cijepljeno je 37,3 posto ukupnog stanovništva, odnosno 45 posto odraslog stanovništva, a ukupno je utrošeno 2.687.515 doza cjepiva, priopćio je HZJZ.

Ukupno je 1.511.987 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.175.528 cijepljeno s dvije doze.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu, 43,4 posto ukupnog stanovništva, odnosno 52,7 posto odraslog stanovništva.

Završeno cijepljenje ukupnog stanovništva u najvećem je obuhvatu ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, 31,9 posto, a završeno cijepljenje odraslog stanovništva u najvećoj je mjeri ostvareno u Gradu Zagrebu, 39,4 posto.

“Iako nismo dosegli planiranu procijepljenost od 50 ili 55 posto stanovništva na kraju lipnja, ne možemo biti nezadovoljni. Ovih 45 posto odraslih građana koji su cijepljeni iskazali su povjerenje zdravstvenom sustavu i zaštitili su vlastito, ali i tuđe zdravlje”, izjavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Pred nama su novi izazovi koje donosi delta soj i cijepljenje građana s dvije doze bilo kojeg cjepiva jedino je rješenje da zaštitimo najranjivije skupine građana, ali i da budemo mirni tijekom cijele turističke sezone”, poručio je Capak, prenosi Hina.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU