Hrvatski povratnik u RS-u životno ugrožen nakon premlaćivanja – TNTportal.ba

Hrvatski povratnik Marko Mišić teško je pretučen blizu Dervente u Republici Srpskoj i zbog iznimno teških ozljeda prevezen je u bolnicu u Slavonskome Brodu.

Uhićen je M.Ć. s područja grada Doboja, dok se sa maloljetnikom postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku RS-a, priopćeno je u subotu iz Policijske uprave Doboj.

Incident se dogodio u četvrtak kada se Mišić suprostavio kradljivcima šume na njegovu posjedu u mjestu Brezici, što je česta praksa na imanjima Hrvata u okolici Dervente.

Nakon što su mu zadali ozljede opasne po život, Mišić je prevezen najprije u tamošnji Dom zdravlja, a zatim i u bolnicu u Slavonskome Brodu, javla Hina.

Policija Republike Srpske priopćila je u subotu da su njihovi pripadnici uhitili punoljetnog i maloljetnog napadača na hrvatskoga povratnika.

Dodali su da je u tijeku kriminalistička obrada nad nasilnicima.

Supruga Lucija Mišić rekla je za portal Politički kako je njezin suprug u teškome stanju. Zvala sam jutros bolnicu da pitam kako je. Kažu da su ga morali svezati za krevet jer bunca i snažno gestikulira kao da se pokušava obraniti. Da se ne bi ozlijedio, morali su ga svezati, rekla je.

Napad na hrvatskoga povratnika osudio je hrvatski potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić navodeći kako to nije prvi slučaj nasilja.

Pozvao je pravosudne institucije da u najkraćem roku kazne odgovorne i pošalju poruku da 28 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma nema mjesta nasilju i napadima na osjetljive kategorije društva.

Nadam se da će se ozlijeđeni Marko Mišić oporaviti, rekao je Pranjić.

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU