Hrvatskoj bolnici “Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj iz Federacije BiH odobreno 1.666.666 KM

Hrvatskoj bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj dodijeljeno je 5 milijuna KM iz Federacije BiH, sukladno Zakonu o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH i odlukom Vlade Federacije BiH za 2022. godinu odobrena je isplata 1 666.666 KM.

U naredne dvije godine bit će isplaćen ostatak do 5 milijuna KM.

Tim povodom, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Hrvatsku bolnicu „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i razgovarao s ravnateljem dr. Mladenom Čuturićem o planu i aktivnostima unaprjeđenja rada bolnice.

Ravnatelj dr. Čuturić kazao je da će odobrena sredstva biti uložena u ljudske resurse, završetak informatizacije bolnice, povećanje toplinske učinkovitosti, obnovu opreme, poboljšanje osvjetljenja operacijskih dvorana, te za obnovu operacijskog trakta.

„Obzirom da je Hrvatska bolnica “Dr. Fra Mato Nikolić” poslovala bez gubitaka, sva sredstva bit će iskorištena za restrukturiranje zdravstvenih usluga i poboljšanje njege pacijenata“, kazao je ravnatelj dr. Čuturić.

Podsjećamo, Zakon o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH usvojio je Parlament Federacije BiH na sjednici Zastupničkog doma 29. ožujka 2022. godine i na sjednici Doma naroda 12. travnja 2022. godine. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova dana 28. travnja 2022. godine, a Zakon je stupio na snagu 14. svibnja 2022. godine.

Vlada Federacije BiH je za implementaciju Programa financijske konsolidacije i/ili restrukturiranja sveučilišno – kliničkih bolnica, koji se zasniva na principima zabrane daljnjeg akumuliranja duga i gubitaka i prioritetima trošenja, izdvojila 119 milijuna KM, a kao podršku u procesu restrukturiranja i sanacije u kantonalnim i općim bolnicama 106 milijuna KM.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU