Subota, 5 prosinca, 2020
Humano srce: Policajac darovao više od 20 litara krvi i spasio mnoge živote

Humano srce: Policajac darovao više od 20 litara krvi i spasio mnoge živote

- Oglašavanje - Humano srce: Policajac darovao više od 20 litara krvi i spasio mnoge živote

Zoran Lelić, policajac iz Broda, u teškim vremenima kada su vladali brojni bezbjednosni izazovi, davne 1993. godine odlučio je da do kraja radnog vijeka ponosno nosi plavu uniformu, te služi svom narodu i zemlji u kojoj je rođen.

Tokom dvadesetsedmogodišnje službe, pored obavljanja redovnih policijskih poslova i zadataka u kojima se posebno isticao, Zoran je uvijek nalazio vremena i odazivao se svim humanima akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Oglašavanje -

Osim toga, uvijek je tu i kada treba pomoći sugrađanima, te je višestruki davaoc krvi i zahvaljujući tome do sada je spasao brojne živote.

“Prvo darivanje krvi mi je bilo 1993. godine kada je kolega ušao u minsko polje ispod Savkog mosta, te zadobio teške povrede. Tada mu je hitno bila potrebna krv, ni jedan sekund nisam razmišljao i odmah sam dao ovu dragocjenu tečnost”, kaže Lelić za Srpskainfo. Nakon toga humanim akcijama se do sada odazivao 50 puta, darujući na taj način još 20 litara krvi rijetke AB- krvne grupe, koja je mnogima pomogla u liječenju, ali i borbi za život.

Takođe, vrijeme tokom vanrednog stanja u vrhuncu borbe protiv virusa korona nije ga spriječilo da nastavi sa svojom humanim podvizima.

Kako kaže, penziju očekuje tokom februara naredne godine, a sa svojom plemenitom misijom nastaviće i nakon toga, pokazujući primjer svim mladim generacijama da u svom radu budu profesionalni, dosljedni i nepristrasni, a prije svega da u teškim trenucima stoje rame u rame sa svojim sugrađanima.

“Za mene posebnu vrijednost ima kada obučete policijsku uniformu i na lijevoj strani nosite amblem Republike Srpske, a na desnoj strani Grb policije Srpske. Ipak, među najvećim vrijednostima su spasavanje ljudskih života i pomaganje građanima koji su u nevolji”, ponosno priča Lelić.

PROČITAJTE:  KCUS/ Jutros 81 novozaražena osoba
PROČITAJTE:  Dvije ženske osobe pronađene mrtve u stanu u Mostaru

S obzirom da danas pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježavaju Krsnu slavu, ovom prilikom Zoran Lelić je ispred Policijske stanice Brod, odnosno Policijske uprave Doboj svim pripadnicima MUP-a čestitao slavu i poželio svim kolegama da i dalje nastave savjesno, profesionalno i efikasno da obavljaju svoj posao, čineći tako život svakog građanina bezbijednijim, a Republiku Srpsku stabilnijom.

- Marketing - Humano srce: Policajac darovao više od 20 litara krvi i spasio mnoge živote

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Humano srce: Policajac darovao više od 20 litara krvi i spasio mnoge živote

IZDVAJAMO

Druga noć TKT Festa – Monodrama ”Školjka šumi” autora Slobodana Novaka

Promocijom monografije nastale povodom obilježavanja 40 godina umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića sinoć je otvoren 18. teatar kabare Tuzla Fest. Ovogodišnji TKT...

Vlada ZDK isplatila demobiliziranim braniteljima egzistencijalnu naknadu za septembar

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) doznačilo je danas egzistencijalnu naknadu za mjesec septembar demobiliziranim braniteljima mlađim od 57 godina. Do sada je obrađeno 3.570...

‘Četvorka’ predstavila dokument o revitaliziranju Kantona Sarajevo

 Predstavnici nove parlamentarne većine, tzv. 'Četvorke' u Kantonu Sarajevo, koju čine Naša stranka, Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Nezavisna bh. lista te nezavisni zastupnici...