HUMANOST NA DJELU: Da bi zaštitili korisnike svojih usluga uposlenici ustanove – Hotel Ahmedić idu u samovoljnu izolaciju

Uposlenici Privatne ustanove Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić, koja se nalazi u naselju Mosorovac na općini Lukavac, odlučili su da na zanimljiv način povećaju stepen brige o korisnicima svojih usluga. Osim što svakodnevno vode zdravstvenu brigu o njima, oni samoinicijativno, podržani od Uprave ove ustanove, od večeras u ponoć stupaju u dvosedmičnu samoizolaciju.

1

Cilj im je da ovim svojim postupkom zaštite sebe, korisnike svojih usluga ali i porodice koje ostavljaju kod kuće.

a2
a3

Podsjećamo da bi preventivno djelovali oni su još prije tri sedmice zabranili posjete svojoj ustanovi, te su poveli računa o nošenju maski i rukavica od strane uposlenika, ali i radnicima dali stroge upute o načinu ponašanja u toku izlaska iz ustanove.

a4
a5

Danas su radnici ove ustanove dobili i kompletna zaštitna odijela, svakodnevno se i dezinficira mobilijar u samoj ustanovi, a kompletan prostor doma za starija lica od početka pandemije korona virusa, je već par puta detaljno dezifikcionisan uz pomoć kompanije Multi Lab iz Tuzle.

Rijedak primjer odgovornosti i požrtvovanosti u današnjem vremenu, koji je za svaku pohvalu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU