30.5 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  Humanost na djelu: Sedmica tolerancije u Tuzli

  Richmond Park Međunarodna škola Tuzla je i ove godine počela sa realizacijom ideje pod nazivom SEDMICA TOLERANCIJE koja traje od 11.11. do 15.11. 2019. godine. Ideja je da se u saradnji sa pedagozima osnovnih škola sa područja Grada Tuzle nađe 13 porodica iz 13 škola koje žive u teškim uslovima kako bi im se olakšalo u vidu materijalne pomoći (hrana, odjeća i obuća).

  Škole su odabrale po jednu porodicu i dostavile nam broj članova, imena, veličine odjeće i obuće svakog člana jer je cilj da se pomogne čitavoj porodici, a ne samo učeniku koji pohađa određenu školu.

  Razrednici u Richmond Park Međunarodnoj školi su informacije o porodicama podijelili po razredima. Svaki razred je zadužen za jednu porodicu. Ideja je da se ne prikuplja novac od kojeg bi škola kupila namirnice nego da učenici zajedno sa svojim roditeljima odu u markete i prema informacijama koje su dobili kupe šta mogu i žele za porodicu za koju su zaduženi. Cilj je da učenici u potpunosti osjete da pomažu nekome.

  U periodu od 11.11. do 15.11. u školu ćemo primati namirnice, odjeću i obuću koju učenici i roditelji donose te ih sortitati prema razredima i porodicama, a zadnji dan ove akcije tj. petak 15.11. je planirano da razrednici zajedno sa predstavnicima svoga razreda i njihovim roditeljima obiđu porodice i uruče im sve ono što je pripremljeno za njih.

  Ideja je prošla i kroz Vijeće učenika i Vijeće roditelja koji su je srdačno prihvatili i odmah otpočeli sa aktivnostima i planom realizacije. Škola je pripremila postere koje je postavila na svakom uglu škole te je iste promovisala putem Facebook stranice. Svi roditelji su dobili pismo sa detaljnim obajšnjenjem akcije. Nadamo se da ćemo imati puno pozitvnih primjera i da ova naša akcija može poslužiti kao ideja i nekim drugima koji bi željeli pomoći drugima i nekome uljepšati dan, sedmicu, mjesec… život, navodi se u saopćenju Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

  Podsjećamo, da su nanvedenu akciju uspješno realizovali i prethodnih godina i pomogli više porodica.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU