Huremović potpisao ugovor o saradnji FENA-e i iranske novinske agencije (VIDEO)

Generalni direktori Federalne novinske agencije (FENA) i Iranske novinska agencija (IRNA) Elmir Huremović i Seyed Zia Hashemi potpisali su u Teheranu sporazum o saradnji dvije agencije.

Kako je predviđeno sporazumom, saradnja vodećih agencija u BiH i Iranu ogledat će se kroz razmjenu vijesti i drugih sadržaja, a sve u cilju bolje informiranosti građana obje zemlje, kao i jačanja saradnje i prijateljstva između Islamske Republike Iran i Bosne i Hercegovine.

Izražena je i spremnost na saradnju kroz uzajamne posjete, kao i razmjenu iskustava u oblastima tehničkog, uredničkog i stručnog usavršavanja te turističke promocije dvije države.

-Za nas je međunarodna saradnja izuzetno važna, kako za razvoj i kvalitet naših servisa, tako i za pozicioniranje FENA-e, a time i države BiH, na svjetskoj sceni. U tom kontekstu, ostvarena je i saradnja s IRNA-om, kao jednom od vodećih novinskih agencija u Aziji. Posebno me raduje što će, zahvaljujući ovom sporazumu, mediji i javnost generalno u Iranu, imati priliku bolje upoznati BiH – istakao je Huremović, koji na poziv iranske vlade boravi u posjeti toj zemlji.

Osim potpisivanja sporazuma i jačanja saradnje s iranskom novinskom agencijom, direktor FENA-e je u Teheranu imao niz drugih susreta, uključujući razgovore u državnim ministarstvima vanjskih poslova i kulture ove azijske države.

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU