I danas na snazi meteoalarm u dijelovima BiH

Zbog minusa i hladnog vremena na području istočne, jugoistočne te sjeverozapadne Bosne i istočne Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

Tako se na višegradskom i fočanskom području očekuju minimalne temperature oko i manje od -5 stepeni Celzijusa u planinama, a na banjalučkom i prijedorskom području minimalne temperature oko -5 stepeni Celzijusa.

Na trebinjskom području prognoziraju se minimalne temperature vazduha između -5 i -1 stepen Celzijusa.

U Bosni i Hercegovini je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su Bugojno -5, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Zenica -4, Sanski Most -3, Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Sarajevo i Tuzla -2, Drvar -1, Bijeljina i Grude 0, Gradačac 1, Neum 3 i Bihać 4 stepena Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944Pa, za 1hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će prolazno naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini usloviti padavine u drugoj plovini dana. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom u Bosni.

U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu postepeno naoblačenje prije podne. Kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni Celzijusa. (Anadolija)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU