Iako obilježavamo dan jedne, izgleda da smo imali četiri Armije RBiH

iako obilježavamo dan jedne, izgleda da smo imali četiri armije rbih

Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine još jednom je, po ko zna koji put na površinu izbacio činjenicu da smo kao društvo pali na ispitu i da su lični interesi i sujeta stavljeni ispred herojske borbe za državu Bosnu i Hercegovinu. Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je u Zenici ponovo obilježen u četiri termina.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu stajali su svi jedan uz drugog, rame do ramena, nisu pitali ko si, odakle si i čiji si. Svi su bili kao jedan. Na početku goli, bosi i bez naoružanja, da bi vremenom izrasli u pravu Armiju, ponos i diku svakog istinskog patriote. Danas, kao i prethodnih nekoliko godina Dan Armije se obilježava u četiri termina. Nešto tu ne štima.

Nas je država rascjepkala, oni su napravili 1.600 udruženja i svi oni žele da ostvare neku korist za sebe i zato smo mi nesložni“, kaže Hajriz Doglod iz Udruženja veterana „Bosanska čast“.
Postavlja se pitanje gdje su nestali pravi borci, zašto se njihov glas ne čuje.

Pravi borci su trenutno sa mnom, u mom udruženju. Mi se ne borimo za lične interese, ne dobijamo ništa od države, sami smo sebi kupili uniforme, sami se snalazimo. Napravili smo takvo udruženje da imamo i svoje juniore“, kaže Doglod.

Nesloga među boračkim udruženjima, nedostatak komunikacije na relaciji grad – kanton rezultirali su da smo danas ponovo svjedočili obilježavanju Dana Armije RBiH u četiri termina. Gospodo da li smo imali četiri Armije i da li je svako imao svoju Armiju? Pitamo vas i očekujemo odgovor. (tekst: Nedžad Glibo)Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU