Sastojci
400 g čeri paradajza
2 manja luka
3 češnja bijelog luka
60 ml maslinova ulja
3 kašičice Vegete
1 i ½ kašičice šećera
1 srednja tikvica
100 g Kukuruza šećerca
300 g Tjestenine fusilli
½ kašičice origana
½ kašičice peršuna
½ kašičice chili soli
40 g naribanog pecorina ili parmezana
50 g tostiranih pinjola
Priprema
1.
Pećnicu zagrijte na 220 °C, a lim za pečenje obložite prekrijte papirom za pečenje.
Cherry paradajz prerežite, luk narežite na ploške, a bijeli luk na listiće.
2.
Na lim za pečenje stavite paradajz, luk, bijeli luk, maslinovo ulje, Vegetu i šećer, promiješajte i rasporedite u jedan sloj.
3.
Pecite oko 5 minuta pa dodajte tikvice narezane na kocke i kukuruz šećerac. Pecite još 10 minuta pa sve zajedno sa sokovima premjestite u veliku tavu.
4.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u tavu s povrćem.
5.
Zagrijte tavu s tijestom i povrćem, umiješajte bosiljak, origano, peršun, chili i so.
IDEALNO JELO ZA VRELE LJETNE DANE Lagana pasta s pečenim povrćem appeared first on Aloonline.ba.