7.7 C
Sarajevo
Utorak, 4 listopada, 2022

IDEALNO JELO ZA VRELE LJETNE DANE Lagana pasta s pečenim povrćem

Sastojci

400 g čeri paradajza
2 manja luka
3 češnja bijelog luka
60 ml maslinova ulja
3 kašičice Vegete
1 i ½ kašičice šećera
1 srednja tikvica
100 g Kukuruza šećerca
300 g Tjestenine fusilli
½ kašičice origana
½ kašičice peršuna
½ kašičice chili soli
40 g naribanog pecorina ili parmezana
50 g tostiranih pinjola

Priprema
1.
Pećnicu zagrijte na 220 °C, a lim za pečenje obložite prekrijte papirom za pečenje.
Cherry paradajz prerežite, luk narežite na ploške, a bijeli luk na listiće.

2.
Na lim za pečenje stavite paradajz, luk, bijeli luk, maslinovo ulje, Vegetu i šećer, promiješajte i rasporedite u jedan sloj.

3.
Pecite oko 5 minuta pa dodajte tikvice narezane na kocke i kukuruz šećerac. Pecite još 10 minuta pa sve zajedno sa sokovima premjestite u veliku tavu.

4.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u tavu s povrćem.

5.
Zagrijte tavu s tijestom i povrćem, umiješajte bosiljak, origano, peršun, chili i so.

IDEALNO JELO ZA VRELE LJETNE DANE Lagana pasta s pečenim povrćem appeared first on Aloonline.ba.

  Često držite prekrižene ruke?: Stručnjaci otkrili šta to govori o vama

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
TNT Portal
TNT Portalhttp://tntportal.ba
TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU