Iduće sedmice konferencija ‘Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje’ – Bug.ba

“Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje” naziv je konferencije koja će biti održana u utorak, 10.05., u dvorani općine Gornji Vakuf – Uskoplje s početkom u 10 sati.

Tom prilikom medijima će se u 11 sati i 30 minuta obratiti Amra Selesković ispred Međunarodne organizacija rada u BiH, načelnik Općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević, načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović te Tomislav Majić, predsjednik Udruženja LiNK, najavili su organizatori.

Konferencija se organizira u okviru implementacije projekta “Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje” kojega implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Općina Jablanica, Općina Gornji Vakuf – Uskoplje, Služba za zapošljavanje HNK, Služba za zapošljavanje SBK, JU Srednja Škola Jablanica, Mašinski fakultet Mostar, Jablanit d.o.o. Jablanica i ATT d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje.

Na konferenciji će biti predstavljeni ciljevi i plan rada Partnerstva LPZ Mentor, te će biti potpisan Sporazum o implementaciji projekta.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje “LPZ Mentor” jedno je od 20 novih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH, uspostavljenih s ciljem kreiranja i provedbe programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada.

Projekt se provodi u okviru programa “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” kojega financira Europska unija u iznosu od 4 milijuna eura, a realizira Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini, ističe se u najavi.

 


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU