Ili ovako ili onako: Predsjednik italijanskog saveza objasnio šta će biti sa Serijom A

Italija je najugroženija evropska zemlja koronavirusom. Posljednjih dana s Apenina stižu optimistične vijesti da se situacija smiruje, ali za sada je nepoznato kada će ponovo početi Serije A.

Predsjednici klubova su održali nekoliko sastanaka kako bi pronašli zajednički jezik i pokušali pronaći dogovor kada početi s treninzima, međutim pauzi se ne nazire kraj.

Ipak, u FS Italije (FIGC) su već odlučili da će Scudetto biti dodijeljen za ovu sezonu završila se ona ili ne. Rekao ej to prvi čovjek italijanskog saveza Gabriele Gravina.

“Razmišljam na način da će se prvenstvo završiti. Sezona 2019/20 i 2020/21 se neće podudariti jer ćemo u junu 2021. godine imati Evropsko prvenstvo”, kazao je Gravina za Sky Sport te dodao:

“Scudetto će biti dodijeljen. Italijanski fudbal ne živi samo za dodjelu titule prvaka, već postoje i niže lige. Moramo definisati učesnike za sljedeću sezonu, kako one za evropske kupove, tako i one koji su izborili promociju i ispali u niži rang”.

Prema trenutnom stanju lider Serije A je Juventus, a u Ligi prvaka bi trebali igrati još Lazio, Inter i Atalanta. U niži rang bi ispali Lecce, SPAL i Brescia. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU