Imenovan Žiri “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu”

Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB na osnovu prijedloga članica Sportskog saveza SBK/KSB na 3. sjednici imenovao Žiri/Ocjenjivački sud “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” koga sačinjavaju dugogodišnji sportski radnici u sastavu Vlatko Glavaš, predsjednik, Elizabeta Križanac, potpredsjednik, i članovi Nusret Baručija, Almedin Kolonić, Anto Žunjić, Edhem Ekmeščić i Ervin Prosjanović.

Domaćin manifestacija “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” je Općina Bugojno na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem i Sportskim savezom općine Bugojno koji daju maksimalan doprinos u organizaciji ove manifestacije koja jedan od najznačajnijih sportsko-kulturnih događaja na Kantonu. Shodno tome za predsjednika Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” Sportski savez općine Bugojno predložio je Vlatka Glavaša, nekadašnjeg kapitena nogometena reprezentacije Bosne i Hercegovine, dobitnika zlatne plakete Sportskog saveza SBK/KSB, sportistu koji je svoju uspješnu karijeru gradio igrajući u inostranim i domaćim nogometnim klubovima. Također, i drugi  članovi Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” dali su svoj doprinos u razvoju sporta u Bosni i Hercegovini, posebno na našem Kantonu, i ostavili neizbrisiv trag u granama sporta iz kojih dolaze.

Pred članovima Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” je izuzetno težak zadatak jer u uslovima pandemije izazvanom virusom Covid 19 otežan je rad sportskih klubova i sportista i svaki rezultat postignut u 2021. godinu zaslužuje pažnju i da bude nagrađen.

Prva sjednica Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” planirana je za ponedeljak, 31. januar 2022. godine a u slučaju potrebe za dostavljanje dodatne dokumentacije i provjere rezultata sportista i sportskih ekipa održat će se još jedna sjednica 01. februara 2002. godine.

imenovan žiri "izbora najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
imenovan žiri "izbora najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU