ChatBot

Posljednjih dana intenzivne su glasine kako će legendarni Xavi Hernandez preuzeti klupu Barcelone.

Španjolski je prvak nezadovoljan radom trenutačnog trenera Ernesta Valverdea, situacija je kulminirala u Saudijskoj Arabiji gdje je Blaugrana izbačena u polufinalu Superkupa od Atletico Madrida, iako je imala vodstvo.

Nezadovoljstvo radom Valverdea traje već dugo vremena, posebno nakon šokantnih ispadanja španjolskog prvaka od Rome i Liverpoola u Ligi prvaka posljednje dvije sezone, piše Index.

Navijači mu ne iskazuju podršku, čini se da tim putem ide i uprava, no ne i slavni Barcelonin veznjak Andres Iniesta, trenutačno igrač japanskog Vissel Kobea.

“Barcelonino ponašanje je pomalo ružno. Ne možete tretirati svog trenutačnog trenera tako”, objasnio je.

Valverde vodi Barcelonu od 2017. i s njom je osvojio dva prvenstva, jedan kup Kralja i jedan Superkup.

Inače, u subotu je Mundo Deportivo napisao da je Xavi je na sastanku s Abidalom pristao na Barcine uvjete, a danas bi trebao odlučiti hoće li odmah preuzeti klubu ili će čekati kraj sezone.

Pristane li odmah preuzeti momčad, Ernesto Valverde će dobiti otkaz u ponedjeljak.

“Odluka je isključivo na Xaviju. Pristane li preuzeti momčad tek od ljeta, Barcelona bi do kraja ove važne sezone imala trenera u kojeg momčad više nema povjerenja i koji zna da odlazi. U Barceloni po pitanju trenera glavnu riječ vodi svlačionica, a osobito kapetani Messi i Pique koji su u fantastičnim odnosima sa svojim bivšim suigračem Xavijem. Pregovore Xavija i Barce potvrdio je i predsjednik Al-Sadda i samo se čeka konačna objava.”

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o